S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament adjudica la reposició de jocs i l’adequació dels parcs infantils de 15 districtes per vora un milió d’euros

El vicealcalde Campillo explica que en total es renovaran 42 zones infantils, pertanyents a 30 barris

• Es renovaran 42 espais de joc en diferents jardins de la ciutat

02/03/2023

La Junta de Govern Local adjudicarà demà la renovació i reposició de jocs en les zones infantils de 42 jardins de la ciutat. Estan distribuïts per 15 districtes diferents i han patit un grandeteriorament o fins i tot, en alguns casos, han desaparegut. El vicealcalde i regidor de Jardineria Sostenible, Sergi Campillo, ha destacat l'interés d'este projecte no tant per la quantia del mateix sinó perquè es distribuirà per tota la ciutat ja que es renovaran zones infantils en 30 barris: “les zones de joc infantil són de les zones més usades als parcs de barri i també en els grans parcs de la ciutat i per tant tenim un deure de conservació”.
 

 Entre els jardins que es milloraran es troba el parc de la Remunta, en el Cabanyal-Canyamelar; el passeig de L’Albereda-avinguda de França, en el barri de Penya-roja; la plaça de les Tretze Roses, en el barri de la Llum; el jardí superior de la sala Hipòstila del Museu d'Història, en el barri de Soternes; o l'encreuament dels carrers Agrupació Musical Massarrojos i Castell de la Creu, en els Pobles del Nord.

En total se substituiran 4.566 metres quadrats de paviment de seguretat. S'instal·laran noves senyalitzacions, es reposaran jocs deteriorats i s'introduiran nous jocs inclusius. També s'ampliaran els tancaments perimetrals. Les noves zones inclouran jocs adaptats per a les diferents etapes del creixement infantil que permetran el desenvolupament de la psicomotricitat dels més xicotets en les etapes primerenques de la vida. Els materials per a garantir la sostenibilitat, seran reciclables i tecnològicament avançats.

Les intervencions previstes afectaran jardins dels barris de Campanar, Sant Pau, Els Orriols, Benicalap, Ciutat Fallera, Massarrojos, el Botànic, Arrancapins, Nou Moles, Soternes, Tres Forques, la Fontsanta, la Llum, Vara de Quart, Russafa, Gran Via, Patraix, Safranar, Sant Marcel·lí, En Corts, el Grau, Marxalenes, Tormos, la Fonteta de Sant Lluís, Cabanyal-Canyamelar, Natzaret, Aiora, Penya-roja, Ciutat Jardí i Benimaclet. Van ser seleccionats després de conéixer el diagnòstic previ de la situació dels parcs infantils elaborat pels tècnics de la Regidoria de Parcs i Jardins.

El pressupost total de les intervencions ascendix a 961.538 euros. Una vegada adjudicats els 4 lots, les empreses que duran a terme la renovació són FCC Medi Ambient; CESPYSER 2013; UTE S.A. Agricultors de la Vega de València; SERCIOVAL i HPC IBÈRICA S. A. El termini previst d'execució és de sis mesos.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo