S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Arriben al parc mòbil de l'Ajuntament de València els primers onze cotxes elèctrics

L'electrificació del parc mòbil municipal permetrà a l’ajuntament reduir les emissions de CO2 en més de 30 tones a l’any

• Els nous vehicles formen part d'una partida de 41 cotxes inclosos en el nou contracte

31/03/2023

Este matí han arribat al parc mòbil de l'Ajuntament de València els primers onze cotxes elèctrics que renovaran la flota municipal de vehicles que es destinen a l'ús de servici oficial. Al llarg dels pròxims dies, hi ha prevista l'arribada de la resta de vehicles elèctrics fins a conformar un total de 41 cotxes elèctrics que substituiran vora la meitat de l'envellida flota municipal, l'antiguitat mitjana de la qual supera els 20 anys. La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha explicat que “la mobilitat és un dels sectors que més impacten en les emissions de diòxid de carboni i des que arribàrem al govern estem potenciant i fomentant la mobilitat sostenible per accelerar la neutralitat climàtica, que ha situat València com un referent en polítiques mediambientals i sostenibles”.
 

En este marc, Notario ha contextualitzat la substitució que ara s’escomet de part del parc mòbil “amb l’objectiu, en un termini curt, de canviar-lo totalment a vehicles 100 % elèctrics”.

Estos vehicles formen part dels 41 elèctrics nous inclosos en el contracte per al subministrament de vehicles totalment elèctrics, que es va formalitzar en novembre passat i que està dividit en 5 lots. En concret, estos 11 vehicles formen part del lot 2 en què se subministren un total de 14 cotxes elèctrics per a circulació urbana i interurbana, de xicoteta grandària però amb possibilitat de transportar fins a cinc persones, per a l'ús puntual o permanent dels diferents servicis municipals; altres 22 cotxes de xicoteta grandària per a facilitar la conducció per ciutat i el seu estacionament substituiran els models més antics utilitzats pels servicis municipals; 16 cotxes més seran per a ús urbà i interurbà i també n’hi haurà quatre vehicles grans, de tipus furgoneta, per facilitar tasques de trasllat de personal, així com de càrrega i descàrrega.

Amb l’adquisició dels 41 nous vehicles, l’estalvi estimat en emissions de CO₂ amb unes dades de referència d'uns 5.000 km anuals de circulació per vehicle i amb unes emissions de 144 g CO2/km per cada vehicle de combustió del parc mòbil municipal substituït, són unes 30 tones de CO₂ a l'any. A més, mitjançant este contracte de compra de vehicles, l'Ajuntament de València opta a les ajudes del Programa MOVES III-Vehicles Comunitat Valenciana. Així, s’obtindran 7.000 euros per cada vehicle substituït, el que comportarà un estalvi superior als 300.000 euros sobre un import total d’1,1 milions, IVA inclòs.

“L'Ajuntament de València té, des de 2015, un compromís ferm i indestructible en la lluita contra el canvi climàtic, que ha fet possible que la ciutat de València s'haja convertit en referent europeu en la lluita contra el canvi climàtic i que ens hàgem convertit en una de les 100 ciutats europees que assumiran el repte de convertir-se en climàticament neutres i intel·ligents l'any 2030. La nostra ciutat està ara en el mapa de les bones pràctiques i la sostenibilitat i els avanços aconseguits en matèria d'eficiència energètica, mobilitat urbana i renaturalització han sigut determinants per a erigir-nos en capital verda europea per a l'any 2024", ha conclòs Notario.

Recursos multimèdia

Lluïsa Notario