Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament atén la reivindicació veïnal i remodela els jocs infantils del jardí de la plaça del Cedre

El vicealcalde Sergi Campillo destaca que s’ha agilitzat la licitació del projecte per tal de renovar este gran espai, una intervenció sol·licitada per la ciutadania, la qual millorarà la infraestructura verda de Ciutat Jardí

• Recreació zona de jocs infantils

07/08/2022

L’Ajuntament de València atén la reivindicació veïnal i agilitza la remodelació del jardí de la plaça del Cedre, al barri Ciutat Jardí del districte d’Algirós. Les obres per a crear una gran zona de jocs infantils recreativa es liciten amb un pressupost de 92.416 euros.

 

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, subratlla que s’ha agilitzat la licitació d’este projecte “amb la voluntat d’atendre una demanda de la ciutadania, sorgida dels pressupostos participatius DecidimVLC”. D’esta manera, “continuem millorant el barris de València alhora que la infraestructura verda, també, amb jocs infantils de qualitat, com és este gran parc de la plaça del Cedre”, argumenta.

El projecte preveu l'habilitació d'una gran àrea recreativa per als xiquets i xiquetes, amb jocs versàtils i cridaners, tot simulant tres arbres a diferent nivell on l'escenografia d'animals, elements naturals sobredimensionats i un acolorit paviment de seguretat són el fil conductor de la història imaginativa a desenvolupar pels xiquets i xiquetes del barri. Esta proposta “va estar consensuada i redissenyada amb la implicació de l’Associació de Veïns del barri del Cedre i la persona proponent de la iniciativa, a fi d’atendre les necessitats reals de la població i afavorir el diàleg constant”, exposa Sergi Campillo.

El nou parc infantil del jardí de la plaça del Cedre té capacitat per a 74 xiquets i xiquetes de diferents edats, ja que disposa d’estructures per a l'escalada, ponts i tobogans. A més, es millora l'accessibilitat de l'espai tot transformant una de les quatre escales en rampa, mentre que també es preveu la instal·lació de cinc bancs de doble llargària amb suport i reposabraços i dos suports isquiàtics per a la confortabilitat dels acompanyants.

València, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024

La renovació de places i jardins forma part de l’estratègia de renaturalització i millora de la infraestructura verda de la ciutat, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024. Este premi, dotat amb 600.000 euros, està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconèixer els projectes i el compromís per l’ecologia urbana, alineats en el Pacte Verd Europeu, l’Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Esta competició de València per a esdevindre Capital Verda Europea 2024 se suma a altres fites com ara la consecució de la Capitalitat Mundial del Disseny 2022, la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent 2022, la Capitalitat de l’Alimentació Sostenible 2017 o ser una de les cent ciutats triades per la Unió Europea per ser climàticament neutra el 2030.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo