Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament ultima l’aprovació de la modificació de l’Ordenança de mobilitat per regular els VTC

La Comissió d’Urbanisme, dilluns, i el Ple, dijous de la setmana vinent, pròxims passos per a l’aprovació de la modificació

• El Ple aprovarà la regulació de la mobilitat dels vehicles de transport amb conductor

15/12/2021

La modificació de l’Ordenança municipal de mobilitat per incloure la regulació dels VTC (Vehicle de Transport amb Conductor) es preveu per a dilluns que ve en la Comissió d’Urbanisme i per a dijous de la setmana que ve en el Ple municipal. Així ho ha anunciat este dimecres el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, una vegada resoltes les al·legacions presentades a l’esborrany definitiu de la modificació.

 

“Amb esta modificació regulem la prestació dels servicis discrecionals dels VTC perquè es faça de la forma més correcta i així garantir la competència efectiva i el respecte a la legalitat”, ha explicat. “Una millor regulació redunda en un sistema de mobilitat millor i amb més garanties legals”, ha afegit. A més, Grezzi ha destacat que el sector del taxi, “que està perfectament regulat, veu així garantides les prestacions del servici públic que oferixen a la ciutadania”.

La modificació de l'Ordenança de Mobilitat, que regularà els vehicles d'arrendament amb conductor (VTC), establix una hora mínima que haurà de transcórrer des de la reserva fins a la prestació efectiva del servici. A més, s'inclou que els vehicles VTC no podran estacionar en la via pública i que tindran prohibit aparcar a menys de 300 metres de llocs de concentració i generació de persones usuàries (ports, estacions, centres comercials i d'oci, centres esportius, centres sanitaris, hotels de més de 400 places i parades de taxi de més de nou places). Entre les novetats també hi ha la prohibició de captació mitjançant geolocalització i l’obligació per als nous vehicles de VTC que vulguen prestar servici a València de tindre la classificació ambiental zero emissions de la DGT.

Respecte a les al·legacions, ha explicat que s’han presentat cinc instàncies –una d’una persona particular i altres quatre d’empreses relacionades amb el sector dels VTC-, amb un total de 12 al·legacions informades sobre les parades en entorns de centres atractors i generadors de demanda, sobre la supressió de l’hora de precontractació o demanant poder estacionar en via pública, així com l’eliminació de la resta del contingut del nou article 53 BIS.

Algunes d’estes al·legacions s’han desestimat perquè proposaven modificar aspectes establits al Decret Llei 4/2019 del Consell i sobre els quals les entitats locals no tenen competència (com ara la prohibició de la geolocalització o d’estacionar en la via pública) i altres s’han desestimats fonamentant-se en arguments ja facilitats en informes previs de necessitat i oportunitat de modificació d’esta norma.