S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Processó Cívica del 9 d’Octubre modifica el seu recorregut i eixirà de la Catedral per la Porta de l’Almoina

• L'alcaldessa serà enguany la portadora de la Senyera

01/10/2023

  • La Senyera discorrerà per Avellanes, Mar, Comèdies i Pau per arribar a la plaça d’Alfons el Magnànim, on es farà l’ofrena floral
  • En acabar la Processó Cívica hi haurà una mascletà a la plaça de l’Ajuntament

La Processó Cívica del 9 d’Octubre ja té recorregut definitiu. Així, l’itinerari de la Senyera des de l’Ajuntament i fins a la Catedral serà el mateix que ja s’havia anunciat i discorrerà per la plaça de l’Ajuntament, Barques, Poeta Querol, Pau i plaça de la Reina per accedir a la Seu per la Porta dels Ferros. Una vegada finalitzat el tedèum, la marxa canvia d’itinerari i eixirà de la Seu per la Porta de l’Almoina per accedir al carrer de les Avellanes, Mar, Comèdies i Pau, des d’on arribarà a la plaça d’Alfons el Magnànim. Una vegada al Parterre, es farà l’ofrena floral davant l’estàtua eqüestre del rei Jaume I el Conqueridor. Acabada l’ofrena, la Processó Cívica tornarà a l’Ajuntament pels carrers de Pintor Sorolla i Barques.

La Processó Cívica l’obri enguany l’Escola de Tabal i Dolçaina Russafa-fa. Els timbalers de la ciutat acompanyaran la Senyera durant tot el recorregut i l’alcaldessa, María José Catalá, serà la portadora. Durant el descens des del balcó municipal, la Senyera rebrà honors d’ordenança i baixarà sense tombar-se. Una vegada finalitzada la marxa, es dispararà una mascletà a la plaça de l’Ajuntament.

Ja de vesprada, hi ha prevista una entrada de moros i cristians, que desfilarà pels carrers de la Pau, Poeta Querol, Barques, plaça de l’Ajuntament i Marqués de Sotelo.

La vespra

Diumenge, 8 d’octubre, la Senyera romandrà exposada al Saló de Cristall de l'Ajuntament perquè la ciutadania puga acostar-se a contemplar-la. El consistori romandrà obert des de les 10 del matí fins a les 20:30 hores de la vesprada. Els visitants que accedisquen al Saló de Cristall a les 19:00 hores, 19:30 hores i 20:00 hores podran gaudir, a més, d’una actuació de la Coral Polifònica Valentina, que interpretarà el “Cant a la Senyera”. Els actes de diumenge conclouran amb un castell de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Valenciana de Llanera de Ranes al passeig de l'Albereda. El castell es dispararà a les 23 hores.

Els amants de la música tenen el mateix dia una cita amb la Banda Municipal al Palau de la Música. El concert se celebrarà a les 11:30 hores a la sala Iturbi de l’auditori. A les 12:00 hores del migdia, la Federació Valenciana de Moros i Cristians celebrarà l’alardo d’arcabusseria amb una desfilada per la plaça del Mercat, l’avinguda de Maria Cristina i la plaça de l’Ajuntament. I també la vespra del 9 d’Octubre, a les 19 hores, la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana oferirà una mostra de balls, músiques i cançons populars, que finalitzarà amb una dansà popular.

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha afirmat que l’Ajuntament “està preparant el 9 d’Octubre amb molta cura i afecte i esperem que tots puguem viure estos dies en família”. Catalá ha afegit que espera “que siga una jornada fantàstica per a tots i que els ciutadans puguen gaudir moltíssim del dia. Crec que el sentit comú, la sensatesa, la normalitat i la tranquil·litat han de regnar en este dia” i ha convidat la ciutadania a “eixir al carrer a compartir i gaudir de tots els actes previstos”.

Seguretat

1.800 efectius, entre Policia Local i Policia Nacional, vetlaran enguany per la seguretat i la convivència durant la festivitat. De fet, la Policia Local de València desplegarà 300 agents per reforçar el dispositiu de la Policia Nacional. Així es va decidir en la Junta de Seguretat celebrada per a preparar el 9 d’Octubre, en la qual van participar l’alcaldessa, María José Catalá, i la delegada del Govern, Pilar Bernabé, a més de representants dels diferents cossos de seguretat, bombers i protecció civil.

Recursos multimèdia