S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La piscina de Benimàmet reobri després de les labors de reparació en temps rècord

• Piscina municipal de Benimàmet reparada després dels danys patits fa dos setmanes

17/11/2023

  • L'alcaldessa, María José Catalá, assisteix a la reobertura i restabliment del servei municipal de la instal·lació esportiva
  • Esta instal·lació es va veure afectada per una solsida durant el temporal de vent que va patir la ciutat fa dues setmanes

L'alcaldessa, María José Catalá, va visitar ahir la reobertura de la piscina de Benimàmet, que es va veure afectada per una solsida durant el temporal de vent que va patir la ciutat fa dues setmanes. Després del succés, a causa del mal estat de manteniment de la instal·lació durant els últims anys, sumat a les fortes ratxes de vent, el personal tècnic de la Fundació Esportiva Municipal es va posar a treballar per a aconseguir la reobertura del servei al més prompte possible.

En este sentit, Catalá ha ressaltat que “la reobertura en temps rècord de la instal·lació esportiva ha sigut possible gràcies al treball dels tècnics municipals. S'ha fet una inversió de 20.000 euros i el més important és que en quinze dies hem aconseguit reobrir esta instal·lació que és tan emblemàtica i que acull a unes 500 persones al dia, per la qual cosa es tracta d'una dotació pública que Benimàmet no pot perdre. Este succés, que afortunadament no va tindre majors conseqüències, ve a evidenciar el mal estat en el qual el govern municipal anterior va deixar les instal·lacions esportives municipals i que, des de la nostra entrada a l'Alcaldia, estem treballant per solucionar en benefici dels veïns i veïnes de València”.

L'actuació, realitzada d'urgència, ha consistit a acabar de demolir el tancament afectat pel sinistre, assegurar la resta de les zones afectades, retirada d'enderrocs i estris, instal·lació d'un tancament provisional en la zona de les fusteries afectades, repàs de la instal·lació elèctrica afectada, buidatge i neteja del got de piscina i, finalment, omplit de nou d'esta, incloent-hi el seu calfament i el de l'ambient de piscina, d'acord amb la normativa vigent.

Al cost total de la intervenció, caldrà sumar-li altres 20.000 euros, aproximadament, de la reposició dels pedrissos o podis d'eixida de natació, així com altres 10.000 euros aproximadament de costos energètics i de subministraments.

Durant els dies que ha durat la reparació, les persones usuàries han sigut compensades proporcionalment pels dies de tancament o se'ls ha donat l'opció d'acudir a altres instal·lacions esportives municipals de la ciutat. Una vegada esmenat el problema que impedia l'activitat ordinària de la instal·lació, es procedirà a la redacció i execució d'un projecte que done una solució duradora.

Recursos multimèdia

Maria José Catalá