S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València Activa i Diputació de València s'alien per a impulsar l'economia local amb el servici de transmissió empresarial Reactivem

Des de la seua posada en marxa gràcies a Reactivem han rebut assessorament empresarial més de 2700 persones i s'han realitzat més de 120 traspassos

• Reactivem pretén evitar el tancament de negocis facilitant la seua transmissió.

03/11/2022

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, i la Diputació de València han subscrit un conveni de col·laboració per a estendre la marca, eines i servicis del programa d'assessorament a la transmissió empresarial Reactivem, prestat per València Activa, per a fomentar la transmissió empresarial com una via de manteniment i creixement de l'activitat econòmica.
 

“Reactivem és un projecte pioner que posa en contacte a responsables d'empreses interessats en la seua venda amb persones emprenedores interessades a posar en marxa el seu negoci a través de l'adquisició d'una activitat empresarial preexistent. Des de la seua creació hem mediat en més de 120 traspassos, generant més de 120 oportunitats per a noves persones emprenedores. El seu èxit ha fet que altres institucions com la Diputació de València aposten per este servici clau per a reactivar les economies locals”, ha manifestat el regidor Borja Sanjuan, responsable de l'àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació.

“La naturalesa del programa Reactivem de l'Ajuntament de València, adquirix encara més sentit en els municipis rurals, ja que fomentant la continuïtat dels negocis locals s'evita la pèrdua de servicis en estos pobles, i d'eixa manera es contribuïx a fixar població al mateix temps que es fa costat a les persones emprenedores”, ha explicat el president de la Diputació de València, Toni Gaspar.

Reactivem, servei de transmissió empresarial

València Activa va posar en marxa Reactivem al desembre de 2017 com un servici de transmissió empresarial, que intermèdia entre cedents i persones emprenedores per a convertir el tancament d'una empresa o el final d'una activitat, en una oportunitat per a una persona emprenedora que pense donar-li continuïtat.

Este programa perseguix tres objectius molt concrets: recuperar les activitats empresarials viables i generadores d'ocupació que tanquen per causes alienes al funcionament de la pròpia activitat; fomentar l'autoocupació en activitats empresarials inclusives d'impacte social amb l'objectiu de mobilitzar, atraure i vincular activitats econòmiques entorn de les oportunitats de creació d'ocupació i aconseguir una emprenedoria social amb l'objectiu principal d'incidir en la societat i resoldre necessitats de la població.

Com ser part de la xarxa de municipis Reactivem

Els municipis i mancomunitats interessats a participar en el projecte de transmissió empresarial hauran de sol·licitar l'adhesió a l'acord. La Diputació de València aprovarà l'admissió dels municipis d'acord amb els objectius d'actuació de la delegació de Desenvolupament rural i polítiques contra la despoblació.

Els municipis i mancomunitats admesos, hauran d'identificar al personal tècnic en gestió del desenvolupament local o interlocutor del seu ajuntament o mancomunitat, responsable de la difusió del projecte, atenció i intermediació entre les parts participants en la transmissió d'empreses o negocis en el seu respectiu àmbit d'actuació.