S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València oferix una àmplia programació de Nadal amb més de tres-centes activitats festives

Carlos Galiana anima a participar d'unes festes “que retornen amb tota la seua força”

• Enguany, com a novetat, hi ha programació també al Parc Central

01/12/2022

L'Ajuntament de València ha programat més de tres-centes activitats en tota la ciutat amb motiu de les festes nadalenques que enguany recuperen la seua plena normalitat. Expojove torna a Fira València, la cavalcada de Reis recorrerà el seu itinerari habitual i s'incorpora un nou espai en Parc Central amb nombroses activitats programades per a estes festes. Carlos Galiana, regidor de Cultura Festiva i de Comerç ha assenyalat en la presentació de la programació que el Nadal “torna amb tota la seua força per a fer-lo atractiu i que no calga traslladar-se fora de València ni per a gaudir del Nadal, ni per a fer compres ni per a res”.
 

La programació d'enguany recupera totes les activitats tradicionals que es van veure afectades l'any passat encara per les restriccions sanitàries i a més incorpora un espai del Parc Central, La Central, amb nova oferta d'espectacles que “aprofitarà un espai nou recuperat per a la ciutadania”, ha explicat Galiana, qui a més ha assenyalat que serà “una oportunitat per als treballadors de la cultura que han patit especialment les conseqüències de la pandèmia”.

La il·luminació nadalenca s'encendrà oficialment demà, 2 de desembre, en la plaça de l’Ajuntament que enguany compta amb la novetat d'un videomapping sobre la façana de l'Ajuntament a més de l'arbre de Nadal de 21 metres d'altura. El regidor Carlos Galiana ha recordat la col·laboració entre el Consistori i l'Associació de Comerciants del Centre Històric amb les atraccions instal·lades en la plaça de l’Ajuntament “perquè les institucions públiques han d'estar al capdavant però també col·laborant amb altres institucions per a oferir una ciutat atractiva també per Nadal”.

Expojove i La Central

Enguany se celebra la 40 edició d’Expojove que girarà entorn de les missions València Ciutat Neutra. El pavelló de la Regidoria de Cultura Festiva oferirà una àmplia programació musical i teatral, zona esportiva i tallers didàctics relacionats amb qüestions com l'alimentació saludable, el consum energètic, mobilitat, consum de proximitat i zones verdes. Tota la programació es pot consultar en la pàgina web www.expojove.com

D'altra banda, al Parc Central, s'incorpora un espai nou, La Central, que reunirà els personatges més característics de la Cavalcada de Reis com la missatgera Caterina, el patge Miquel, el senyor Carbó o l'astrònoma*Perseida. A més, en diferents punts del Parc Central s'oferiran xicotetes actuacions de teatre, música i animació pensades per a tots els públics. La programació estarà disponible en les xarxes socials de l'àrea de Cultura Festiva de l'Ajuntament i en el lloc web municipal.

Betlems i Nadales

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha recordat que la ciutadania tindrà a la seua disposició 140 betlems en tota la ciutat. Destaca el de grandària natural de la plaça de la Reina i el betlem artístic que es mostra en el Saló de Cristall municipal, que s'obrirà al públic el dissabte 3 de desembre fins al 4 de gener.

A més, en tota la ciutat s'exhibixen 137 betlems més instal·lats bé per les diferents falles, per entitats de la Setmana Santa Marinera o per integrants de l'Associació de betlemistes. D'altra banda, també s'han programat diferents concerts de nadales. El primer d'ells coincidirà demà amb l'encesa de la il·luminació nadalenca a les 19,30 h en la plaça de l’Ajuntament. El 15 de desembre a les 18,30 h també en la plaça de l’Ajuntament tindrà lloc el concert TubaNadal 2022 organitzat en col·laboració amb el Conservatori Professional de Música de València i el 16 de desembre a la mateixa hora i en el mateix emplaçament, concert de Nadal de grup de cambra del Conservatori Professional de Música de València.

Hi ha programades altres actuacions musicals entre les quals destaquen els dotze concerts previstos el dia 17 de desembre, a les 12 del migdia, en diferents mercats de la ciutat. També hi ha programades actuacions musicals en la plaça de la Reina els dies 23 i 24 de desembre i en el Saló de Cristall de l'Ajuntament, el 27 de desembre a les 18 h.

Campanades i Cavalcada de Reis

Estes dos activitats recuperen enguany els seus espais tradicionals. El 31 de desembre, entre les 11 i les 12,30 h. es durà a terme en la plaça de l’Ajuntament, el tradicional cap d'any dirigit al públic infantil. A la nit, a partir de les 22,30, la plaça es convertirà en pista de ball amb un espectacle de llum, foc i so. Abans de les campanades, tindrà lloc una exhibició multimèdia sobre la façana del Consistori i l'any nou es rebrà amb espectacle pirotècnic.

Quant a la Cavalcada de Reis, recupera enguany el seu recorregut habitual. La recepció a Ses Majestats es farà a les 16,30 h en La Marina i la cavalcada pròpiament dita donarà principi a partir de les 18 h.

A més, els centres municipals de joventut també oferixen un ampli programa d'activitats especialment dissenyades per al públic juvenil, així com les que s'oferixen des de la Fundació Esportiva Municipal.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha animat a tota la ciutadania a gaudir de les festes i de “les més de 300 activitats programades en tots els barris i pobles de València”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Carlos Galiana