Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València, una de les 5 ciutats europees que desenvoluparà accions per ser ciutat climàticament neutra abans de 2030

S'estima que correspon un finançament d'uns 850.000 euros

• València aèria

22/04/2022

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que la Junta de Govern Local ha aprovat hui que la ciutat de València participe en el programa europeu Just Climateneutral, pertanyent a HORIZON MISS 2021. Això significa que València serà una de les cinc ciutats de demostració del programa. València participa amb Umea (Suècia), que actuarà com a coordinadora, Parma (Itàlia), Utrecht (Països Baixos) i Brno (República Txeca), amb l’objectiu de ser una ciutat climàticament neutra abans de 2030.

 

El regidor d’Innovació, Carlos Galiana, ha explicat que “la Missió Climàtica València 2030, aprovada en ple municipal, aconseguirà que la ciutat siga climàticament neutra abans de 2030. Esta iniciativa va estar secundada per una àmplia majoria dels grups municipals. A més, València és candidata a ser una de les 100 ciutats europees climàticament neutres abans de 2030. La Unió Europea triarà en les pròximes setmanes les 100 urbs que lideraran la descarbonització en la dècada vinent, i València està preparada per a ser una d'estes ciutats, tal com ho hem demostrat en els últims anys amb polítiques orientades a la sostenibilitat”.

Concretament, el programa Just Climateneutral desenvolupa la línia de planificació i disseny urbanístic per a ciutats justes, sostenibles, resilients i climàticament neutres per al 2030 i l’Ajuntament ha aprovat hui la participació de València en este programa.

Quant a les accions concretes, es crearà un laboratori de transició que treballarà en les àrees de mobilitat i transport, energia, economia i indústria, natura i biodiversitat, habitatge i edificació i urbanisme i hàbitat.

El projecte involucrarà ciutats de rèplica, que seguiran i aprendran del projecte, amb l'ambició d'aconseguir la neutralitat climàtica i reduir significativament les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en els sectors més rellevants al més prompte possible.

S'espera que el finançament total de la UE per al projecte siga aproximadament de 12 milions d'euros. Començarà el 2023 i tindrà una durada d’entre quatre i cinc anys. Per al demostrador de València, que inclourà l'Ajuntament de València, Las Naves, València Clima i Energia, UPV, Arqueha i Carpe, s'estima que correspon un finançament d'uns 850.000 euros a repartir entre els socis locals en una proporció que cal definir quan es tanque la proposta, abans del 26 d’abril.

En tot cas, la participació de l'Ajuntament de València en este projecte no li suposarà cap cost econòmic.