Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Joventut farà una presentació pública dels 25 projectes premiats de les residències artístiques el 29 i 30 d'abril

L'objectiu del programa és donar suport a joves artistes i creadors en el desenvolupament de la feina i en la difusió de la seua obra artística

• Presentació de les residències artístiques als participants de l'edició anterior

26/04/2022

La regidoria de Joventut presentarà els 25 projectes premiats de la quarta edició del programa Residències Artístiques i Culturals. Les propostes es presentaran al públic el divendres 29, de 19 a 21 hores, i el dissabte 30, de 10 a 14 hores i de 16:30 a 20:30 hores a Espai Jove VLC, al carrer de Campoamor, 91. Les propostes creatives s'emmarquen en els àmbits d'arts plàstiques, arts escèniques, cinema, música, fotografia, còmic o creacions audiovisuals.

 

D´aquesta manera, es donarà a conèixer al públic el resultat final del procés creatiu de les Residències Artístiques i Culturals, un programa de beques per a joves que forma part del programa Cultura Jove de la regidoria de Joventut de l´Ajuntament de València. En aquesta edició, s'han premiat un total de 25 joves artistes i creador locals, els quals han obtingut una ajuda econòmica de 3.000 euros amb què es recolza el desenvolupament del seu treball i la seua presentació social. A més, se'ls ha facilitat l'ús d'equipaments i d'espais municipals.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha felicitat les persones premiades, per uns projectes artístics “de gran qualitat i marcats per un gran compromís social”, per la qual cosa ha animat la ciutadania a acostar-se a conèixer les creacions. Per a la regidoria, es tracta d'un programa “prioritari”, des de la consciència que “hi ha moltes persones joves que no poden desenvolupar el seu projecte cultural perquè no té prou recursos ni les instal·lacions on dur-lo a terme i presentar-lo, per això, a aquesta edició hem consolidat la nostra aposta per aquest programa, perquè no ens podem permetre perdre talent jove per motius econòmics”. En aquest sentit, Ibáñez ha recordat que la regidoria disposa d'una xarxa de Sales d'Exposicions, a Espai Jove VLC, Centres Municipals de Joventut i el Mesón de Morella, que es posen a disposició de la gent jove perquè exposen les seues obres.

Els projectes tenen un caràcter nou, utilitzen el període de la residència com a laboratori de producció cultural, investigació i difusió, i busquen reflexionar, per mitjà de l'obra i el procés creatiu, sobre l'entorn social. Durant el procés de creació, tant les xarxes socials de la regidoria de Joventut com la dels artistes han donat a conèixer l'evolució dels projectes.

Un altre dels objectius és fer que els participants establisquen sinergies amb la finalitat de crear futurs projectes, generar espais d'intercanvi d'experiències i teixir una xarxa artística per a la difusió i la visibilització dels projectes de la població jove de la ciutat.

D'altra banda, el programa 'Cultura Jove' es completa amb altres iniciatives, com el projecte Entrades, orientat a facilitar l'accés de la joventut a una programació cultural variada (concerts, cinema, obres de teatre, etc.) mitjançant el sorteig d'entrades gratuïtes a través de les xarxes socials de la regidoria de Joventut, amb el triple objectiu de “donar suport als professionals de la cultura, apropar les persones joves a propostes culturals de qualitat, i incentivar el consum cultural, que reverteix directament a les empreses i professionals del sector”.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez