S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Camerata del Conservatori Municipal de Música farà la seua presentació al Museu de Belles Arts amb un concert de música barroca

El grup de corda oferirà el seu primer concert el pròxim 5 d'abril

• El programa previst inclourà obres de Purcell, Seixas, Bach, Boccherini i Kocsár Miklós

02/04/2023

La Camerata del Conservatori Municipal de Música farà la seua presentació al Museu de Belles Arts amb un concert de música barroca el pròxim dia 5 d'abril. La formació es presenta al públic valencià com a agrupació estable, amb un concert en el qual interpretarà obres de diferents compositors d'estil barroc. Es tracta d'una iniciativa que és fruit de la col·laboració entre la Regidoria d'Educació i el Museu de Belles Arts, que serà d'accés lliure per al públic.
 

La Camerata del Conservatori Municipal de Música José Iturbi es va constituir fa dos cursos escolars a iniciativa del Departament de Corda del centre docent, atés el notable nivell artístic de l'alumnat dels instruments que conformen la camerata: violí, viola, violoncel i contrabaix. La finalitat de la iniciativa és aportar a l'alumnat participant coneixements específics del repertori escrit per a orquestres de corda, centrat fonamentalment en el període del Barroc, encara que sense oblidar altres estils musicals posteriors.

La formació ha vingut oferint recitals en el Conservatori des del curs 2021-22, però este pròxim concert del dimecres 5 d'abril al Museu de Belles arts serà la seua presentació formal al públic valencià com a agrupació estable. La Camerata està integrada per alumnat de corda dels últims cursos d'Ensenyaments Professionals de Música, sota la direcció del professor de contrabaix del Conservatori Francesc Lluch Murillo. El programa previst inclourà obres d'autors de diferents països, tots ells dins de la sensibilitat musical barroca, amb peces de Purcell (britànic), Seixas (portugués), Bach (alemany) i Boccherini (italià-espanyol), i finalitzarà amb la música del compositor hongarés contemporani Kocsár Miklós.

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha animat els veïns i veïnes a assistir i gaudir d'este recital de música clàssica interpretada per l'alumnat del Conservatori, i ha destacat que des de l'Ajuntament “volem continuar obrint a la ciutat este centre docent dedicat a l'educació musical, perquè la ciutadania conega millor totes les activitats des duen a terme, la important labor formativa del professorat, i donar a conéixer i visibilitzar el talent de les i els joves estudiants de música”.

Per la seua banda, el director del Museu de Belles Arts de València, Pablo González Tornel, ha agraït la implicació de l'Ajuntament de València amb la promoció de la cultura i la música, i ha manifestat que “la col·laboració institucional és un pilar fonamental de la cultura i mostra la bona sintonia entre els agents culturals de la ciutat de València". González Tornel ha recordat que “el Museu de Belles Arts té la voluntat de ser la casa de totes i tots, que han de sentir com a pròpia la institució i colonitzar-la per a viure l'art i la cultura a la seua manera”.