S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Els Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València 2022 incorporaran un nou guardó al millor entrenador i entrenadora

Javier Mateo: “A partir de la setmana que ve es podran presentar les candidatures per a uns premis que enaltixen la labor d'esportistes i entitats de la nostra ciutat”

• Guardons al mèrit esportiu del Ajuntament de València

09/02/2023

La Junta de Govern aprovarà este divendres les bases de la convocatòria per als Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València de l'any 2022 que, com a principal novetat, incorporen un guardó per l'Entrenador/a i Tècnic/al que més ha destacat, una categoria amb la qual l'Ajuntament vol “reconéixer un dels pilars essencials de la preparació d'esportistes d'alt rendiment i part fonamental del seu èxit”, segons ha avançat el regidor d'Esports i president de la Fundació Esportiva Municipal, Javier Mateo. L'edil ha destacat que, a partir de la setmana que ve, les federacions esportives legalment constituïdes, els clubs i altres entitats esportives, organitzacions vinculades a l'esport, mitjans de comunicació, esportives en actiu o retirats així com universitats, col·legis professionals, associacions de gestors i tots els ciutadans o ciutadanes amb una proposta relacionada amb l'esport podran presentar les candidatures que consideren oportunes perquè puga valorar-les la Fundació Esportiva Municipal.
 

Mateo ha recordat que els Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València “reconeixen la labor i excel·lència que, tant esportistes com entitats esportives de la nostra ciutat, han obtingut al llarg de l'any natural 2022. Estos premis són les màximes distincions honorífiques que l’Ajuntament de València concedix als seus esportistes i contribuïxen a continuar impulsant des de l'administració local l'esport base en la ciutat”, ha manifestat.

Les categories a les quals poden presentar-se són, pel que fa a esport de competició oficial i alt nivell: a l'esportista més destacat; a l'esportista més destacada, a l'esportista amb discapacitat més destacat; a l'esportista amb discapacitat més destacada; a l'equip o club esportiu més destacat; al fet esportiu o millor resultat en l'àmbit internacional; i a la trajectòria esportiva més destacada. Com a gran novetat, enguany s'ha inclòs en esta categoria el premi a l'Entrenador-Tècnic més destacat i a l'Entrenadora-Tècnica més destacada.

Quant a esport en edat escolar (menors de setze anys), s'entregaran guardons a l'esportista en edat escolar més destacat; a l'esportista en edat escolar més destacada; a l'esportista en edat escolar amb discapacitat més destacat; a l'esportista en edat escolar amb discapacitat més destacada; a l'equip o club esportiu en edat escolar més destacat; i a l'entitat, associació o centre educatiu que més haja donat suport a l'esport en edat escolar.

En esport popular: a l'esportista més destacat en l'àmbit de l'esport popular; a l'esportista més destacada en l'àmbit de l'esport popular; a la trajectòria més destacada; a l'equip o club esportiu més destacat; i a l'entitat, associació o col·lectiu que més haja donat suport a l'esport popular. En l'àmbit de voluntariat esportiu: al voluntari esportiu més destacat; a la voluntària esportiva més destacada i a l'entitat, associació o col·lectiu que més haja donat suport al moviment del voluntariat esportiu a la ciutat de València.

Finalment, i tenint en compte altres àmbits relacionats amb l'esport, es plantegen la concessió de premis que reconeixen directament al mitjà de comunicació que millor ha reflectit la realitat esportiva de la nostra ciutat, al millor article o reportatge periodístic esportiu, a l'entitat no esportiva que més haja donat suport a l'esport de la ciutat i a l'entitat esportiva que haja dut a terme una major promoció de la igualtat de gènere en la pràctica esportiva a la ciutat de València.

Igual que en edicions anteriors, es manté el Premi Amorós al Mèrit Esportiu, com a esment especial per la labor relacionada amb l'esport duta a terme per una persona física a la ciutat.

Qualsevol valencià o valenciana també podrà presentar la seua sol·licitud de candidatura a la Fundació Esportiva Municipal que, després de valorar la mateixa, podrà elevar esta sol·licitud com a proposta de concessió als Premis al Mèrit Esportiu. Pot fer-se a través de qualsevol de les següents tres vies: enviant un correu electrònic a premisesportvalencia@fdmvalencia.es; presentant una instància en el Registre Electrònic de l'Ajuntament de València o, presencialment, presentant la sol·licitud en el Registre de l'Ajuntament de la ciutat o altres registres dependents del consistori municipal. Totes les sol·licituds han d'anar acompanyades d'un dossier sobre la candidatura proposada, en la qual es reculla i fonamenten els seus mèrits.

Quant al Jurat, estarà constituït pels següents membres: Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de València, Secretaria autonòmica de Cultura i Esport, diputat provincial d'Esports, dos periodistes (un a proposta de l'Associació Professional de Periodistes Esportius i un altre a proposta de la Unió de Periodistes Valencians), un/a president/a de les federacions esportives, un/a president/a d'un club esportiu de la ciutat, un/a esportista valencià destacat o amb vinculació a la ciutat, ja retirat de l'alta competició.

Tota la informació del tràmit, bases, categories, etc. podrà consultar-se la web de la Fundació Esportiva Municipal, https://fdmvalencia.es a partir del dia 13 de febrer, o en els seus canals de xarxes socials.

Recursos multimèdia

Javier Mateo