S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Junta Municipal d’Abastos premia les persones i entitats que han contribuït al desenvolupament i convivència del districte

En la cinquena edició dels guardons, s'ha reconegut la labor del dirigent veïnal Antonio Góngora, de la llibreria Futurama i de l'Associació de Mestres Campaners

• La Junta Municipal d'Abastos

02/12/2021

La Junta Municipal d’Abastos ha celebrat esta vesprada la cinquena edició dels seus premis institucionals, uns guardons que reconeixen les trajectòries individuals o col·lectives de les persones i entitats que més han fet pel districte. En un acte presidit per la regidora Lluïsa Notario, presidenta de la Junta Municipal, s'ha premiat al dirigent veïnal Antonio Góngora, a la llibreria Futurama i a l'Associació de Mestres Campaners, “una cita d'homenatge a homes i dones que, amb el seu negoci, amb el seu activisme, i amb la seua activitat cultural o professional, fan d’Abastos un bon lloc per a viure”, tal com ha subratllat la regidora.

 

L'acte ha estat conduït pel rapsode Vicent Camps, i ha servit també per a entregar els guardons corresponents a la convocatòria de l'any 2020, que no van poder ser atorgats a causa de la pandèmia de covid. Els guardonats en la passada edició van ser l'Associació Proyecto Hombre; la fallera major Infantil 2019, Sara Larrazabal; els comerços L'Escarpidor i Bicipolis, la Falla Arrancapins i l'arquitecte Carmel Gradoli. La convocatòria ha comptat també amb l'actuació del grup Emedezal , formació de la banda Municipal Tres Forques.

La regidora Lluïsa Notario ha manifestat que, “si es considera que els ajuntaments són les administracions amb més potencial per a desenvolupar polítiques públiques efectives perquè són les més pròximes a la ciutadania, les Juntes de Districte són un instrument essencial perquè la participació funcione a les ciutats”. “És en les juntes on la relació amb les entitats cíviques i culturals dels barris són més pròximes i fluides, i és on podem testar les necessitats i prioritats dels veïns i veïnes, i també l'eficàcia o no dels servicis que l'Ajuntament presta”, ha destacat la regidora. A més, Notario ha destacat que des de fa uns anys han canviat les dinàmiques “i s'han creat els grups de treball, eixos nous espais de convivència, participació i negociació que tan bon resultat estan donant en esta Junta”.

De fet, ha subratllat, “del treball conjunt de vocals, de govern i oposició, d'entitats veïnals i culturals del barri, i de veïns i veïnes a títol personal, ha eixit la setmana cultural i de convivència #AbastosConViu, que va començar el 21 de novembre i que acabarà una mica abans de Nadal”.

Els premis de l'edició 2021 han sigut concedits de manera unànime per la Junta. En primer lloc, s'ha reconegut la trajectòria d'Antonio Góngora, del barri de Tres Forques, vinculat des de sempre al moviment veïnal i actual president, des de 2012, de l'Associació de Veïns i Veïnes Tres Forques-Vara de Quart. El jurat ha reconegut la seua labor de reivindicació durant més de quatre dècades del vial per a vianants del Bulevard Sud al costat de les finques, la construcció del centre de salut, o l'impuls de la setmana cultural del barri, que ja va per la seua XXXVII edició. A més, ha sigut destacat com un ferm defensor de la participació ciutadana (ha promogut comissions falleres, associacions de mares i pares d'alumnes, la de comerciants del mercat de Castella, entre altres).

Un altre guardó d'enguany és per a la Llibreria Futurama, referent dels còmics a València. Va ser fundada en 1981 i, a més de ser la més antiga de València, és la segona botiga de còmics més antiga de tota Espanya. En ella es poden trobar diferents estils i editorials del món del còmic, des del gènere americà de superherois, l'underground, la novel·la gràfica, de gènere, el manga japonés i, per descomptat, totes les novetats de cada mes.

Finalment, s'ha reconegut la trajectòria de l'Associació de Mestres Campaners, dedicada a la recuperació del toc manual de campanes i que treballa per a difondre i promocionar els diferents tocs tradicionals. Els seus membres toquen durant l'any en parròquies de València, com per exemple Santa Mònica, Sant Esteve, Sant Sebastià i Sant Martí. En 1989 es va constituir com a associació.