S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament rehabilitarà l’antic pou de pedra del carrer de Viciana, en Ciutat Vella

• Antic pou del carrer de Viciana, en Ciutat Vella

06/10/2022

El consistori durà a terme una intervenció integral per rehabilitar l’antic pou de pedra del carrer de Viciana, en Ciutat Vella, per un import de 16.600 euros. Ho ha anunciat hui la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello.

 

Este pou antic, actualment sense ús, està ubicat enmig de la placeta de l'esmentat carrer, realitzat en pedra i de forma octogonal, en el brocal del qual es dibuixen quatre escuts. Actualment es troba encegat amb terra vegetal i mostra un arc superior de ferro forjat, que es troba en males condicions de conversa. I està envoltat per paviment realitzat amb cudols de diferents tonalitats i seguint un disseny.

La regidora Gloria Tello ha explicat que es farà una neteja mecànica en sec per eliminar l’acumulació de brutícia ambiental que cobreix en general el conjunt de l’obra. “Des de l’Ajuntament també retirarem la totalitat de la terra de l'interior del pou i procedirem a la neteja de l’interior del mateix”, ha especificat.

Gloria Tello ha manifestat que “la placeta del carrer de Viciana, amb el pou en el seu centre, és un espai amagat i màgic de Ciutat Vella. Realment, és un racó de València, dels molts que existeixen, que tenen un alguna cosa d’especial, a través del qual podem imaginar el passat de la nostra ciutat. De fet, podríem dir que és una plaça-racó, que convida al silenci, a la pausa... un espai proper a la plaça de la Verge, on regna el silenci. En definitiva, un espai per a la solitud i el recolliment”.

La intervenció la durà a terme l’empresa Noema Restauradores S.L.