Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La planta potabilitzadora de la Presa, que abasteix València d’aigua potable, recupera la normalitat

• Planta potabilitzadora de la Presa

19/05/2022

La planta potabilitzadora de la Presa, una de les plantes que abasteix d’aigua potable la ciutat de València, ha tornat a la normalitat a primera hora del matí després de l’incident que es va produir ahir de vesprada per la barreja de dos components químics. La regidora del Cicle integral de l’Aigua, Elisa Valía, recordava que “al desembre passat ja vam fer un simulacre en la planta potabilitzadora de la Presa i un dels riscos que barallàvem era la barreja de productes químics i la veritat és que teníem tots els protocols revisats”.

 

La regidora ha assegurat que “ja vam dir al seu moment que esperàvem no haver d'aplicar-los mai però la realitat és que els hem hagut d’aplicar i tenim la certesa ara que són molt robustos”. Valía ha tranquil·litzat la ciutadania i ha afirmat que “la Presa és una infraestructura crítica però molt segura però, davant un error humà que pot donar-se i que pot passar-nos a tothom, som capaços de respondre amb seguretat i podem llançar un missatge de tranquil·litat perquè és una infraestructura molt segura”.

La planta de la Presa va patir ahir de vesprada un incident per la barreja de dos components químics, que podien alliberar diòxid de clor a l’atmosfera. Un centenar de persones, que viuen en els voltant de la planta, van haver de ser desallotjades per evitar la inhalació de productes químics. Les forces de seguretat han donat per controlada la situació a primera hora del matí. L’incident no ha afectat l’abastiment d’aigua de la ciutat de València.

Recursos multimèdia

Elisa Valía