S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament inicia les obres per a instal·lar plaques fotovoltaiques a l’escoleta municipal de Pinedo

L’energia sobrant s’utilitzarà per a compensar el consum del CEIP Pinedo, adjacent a l’escoleta municipal

• L'objectiu és que tots els centres educatius municipals tinguen instal·lacions fotovoltaiques que contribuïsquen a l'estalvi econòmic i a la disminució de les emissions de diòxid de carboni

04/10/2022

L’Ajuntament de València, per mitjà de la Regidoria de Gestió de Recursos, ha iniciat les obres per a instal·lar plaques fotovoltaiques a l’escoleta municipal de Pinedo. Així ho ha anunciat este dimarts la regidora responsable, Lluïsa Notario, qui ha explicat que “la instal·lació de estes plaques de captació energètica produirà una energia un 140% superior al consum de l’escoleta, la qual cosa farà possible la compensació addicional del consum del col·legi d'Infantil i Primària annex”. “En conjunt –ha subratllat Notario- es generarà el 40% de l'energia total consumida”.

 

La intervenció a realitzar consistix en una instal·lació solar fotovoltaica per a autoconsum amb excedents i compensació (sense bateries), que tindrà una potència màxima total de 28.800 Wp i serà capaç de generar 48.043 kWh anuals. Els treballs a executar comprendran el muntatge de 72 mòduls fotovoltaics de cèl·lules de silici monocristal·lí, amb una potència unitària màxima de 400Wp (CEM) en la coberta del col·legi infantil. Estos mòduls es connectaran elèctricament entre si en quatre sèries de 18 unitats en paral·lel, que posteriorment es connectaran a l'inversor situat a l'interior del centre. A més s'instal·laran noves proteccions en el quadre general i s'implementarà un sistema de monitoratge de l'energia generada i consumida.

“Tenim un full de ruta molt clar en la implementació de mesures d’eficiència energètica per reduir emissions i el consum energètic”, ha assegurat Notario. “El nostre objectiu és que tots els centres educatius municipals compten amb instal·lacions fotovoltaiques que suposen un estalvi econòmic i, alhora, contribuïsquen a la disminució de les emissions de diòxid de carboni”, ha detallat. A més, ha indicat que una vegada fetes les obres al CEIP Santiago Grisolía, ara estan a punt d’adjudicar les del CEIP Benimaclet, alhora que ja compten amb els projectes de redacció finalitzats de diverses escoletes”.

La instal·lació, que compta amb un pressupost de 39.687,34 euros, IVA inclòs, estarà en marxa en tres mesos i suposarà un estalvi de vora 16 tones de diòxid de carboni emeses a l'atmosfera durant un any.

Recursos multimèdia

Lluïsa Notario