S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Envelliment Actiu ajuda més de 2.300 majors a obtenir el passaport covid

Pilar Bernabé recorda que este servici estarà operatiu fins a final d'any

• El passaport covid és obligatori alsc Centres Municipals d'Activitats de Persones Majors (CMAPM)El passaport covid és obligatori als centres municipals d'activitats de persones majors (CMAPM)

26/12/2021

Més de 2.300 persones majors de la ciutat de València han obtingut el passaport covid, obligatori per a accedir als espais establerts per la Generalitat Valenciana, a través dels servicis habilitats per la Regidoria d'Envelliment Actiu per a “ajudar-los a obtenir un document fonamental perquè puguen fer la seua vida normal però també per a combatre la bretxa digital que afecta moltes d'estes persones”, ha explicat la regidora Pilar Bernabé.

 

La regidora d’Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, ha indicat que l'entrada en vigor del passaport també afectava els 50 Centres Municipals d'Activitats de Persones Majors (CMAPM) on és obligatori presentar el certificat covid i DNI per a accedir a les instal·lacions de cafeteria i les sales multiús, on es realitzen les activitats. A més, ha recordat que segueixen en vigor les anteriors mesures preventives, com ara la distància de seguretat, ús de màscara, ventilació, ús de gel hidroalcohòlic, presa de temperatura, entre altres.

Pilar Bernabé ha explicat que entre les mesures de suport a les persones majors i a les seues famílies, i per a descongestionar la pressió de la demanda d'este document en els diferents Centres de Salut d'Atenció Primària, “es va preparar un cartell informatiu en suport paper en el qual consta que tots els CMAPM i la OMAM són espais on ajudem a obtenir el certificat covid a persones majors de 60 anys de la ciutat que no saben com fer-ho o manquen de suports socials i familiars que li ho puguen gestionar”.

Este cartell informatiu també està exposat en l'entrada de tots els CMAPM i en l'Oficina Municipal d'Atenció a les Persones Majors. “A més -ha continuat la regidora- sol·licitem que els equips dels 4 Centres de Dia Municipals (CDMPMD) i els 3 amb places concertades (CDCPMD) per a Persones Majors Dependents facilitessin suport i orientació a les persones usuàries i als seus familiars, informant de la necessitat de disposar del Certificat Covid per als espais requerits per la Generalitat”. “S'ha enviat comunicat amb el procediment a seguir i l'enllaç de la web de Conselleria de *Sanitat i Salut Pública i han ofert ajuda si no poden aconseguir-ho”, ha remarcat.

Finalment, també la Fundació la Fundació Amics de la Gent Major, entitat amb qui la Regidoria d'Envelliment Actiu té un conveni de detecció i atenció a persones majors soles i amb mancances afectives de la ciutat de València, ha col·laborat i atès en l'obtenció del passaport covid. En total, Pilar Bernabé ha indicat que fins al moment “2.384 persones han obtingut este certificat a través dels servicis que Envelliment Actiu ha posat a la seva disposició i que continuaran operatius fins a final d'any”.