Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Mobilitat Sostenible inicia el procés per a crear nous passos de vianants en grans avingudes

El projecte inclou l'actualització per a una plena accessibilitat de les parades d'EMT fins a completar la pràctica totalitat de les existents a València

• El projecte també contempla l'ampliació de les plataformes en parades d'autobusos articulats

13/12/2021

L'Ajuntament de València ha aprovat l'inici de la licitació per a la redacció del projecte de millora de l'accessibilitat en parades de transport públic i nous passos per als vianants que, segons ha apuntat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, continua aprofundint en "la millora de la mobilitat a escala humana que l'Ajuntament va posar en marxa fa set anys". El projecte inclourà, fonamentalment, tres grans actuacions.

 

En primer lloc: la creació de nous passos per a vianants reclamats per la ciutadania però “complexos en la seua modificació per trobar-se en vies en les quals en el seu moment es va donar un desmesurat protagonisme al trànsit motoritzat, sacrificant l'accessibilitat per als vianants i els itineraris lògics a les parades d'autobús”. Alguns punts on es planegen els nous passos de vianants seran la plaça d’Amèrica amb la Gran Via Marqués del Túria, en quatre encreuaments amb l'avinguda Tres Forques o en l'avinguda Ausiàs March amb el carrer Bèrnia.

D'altra banda, el projecte també contemplarà l'ampliació de les plataformes en parades d'autobusos articulats per a assegurar l'adequada aproximació dels mateixos a l'hora de recollir o descarregar a les persones usuàries.

I finalment, també el projecte inclourà la instal·lació del paviment botonat i acanalat per a l'adequada i segura mobilitat de les persones amb algun grau d’invidència en 750 parades de transport públic de tota l'àrea municipal. Hui dia, el servici de Mobilitat Sostenible del consistori municipal ha adequat 278 parades de les 1.092 que hi ha a València i en la seua àrea municipal, la qual cosa suposa, una vegada executat el projecte, adaptar a la normativa d'accessibilitat el 94 % del total.

La redacció de tot el projecte ix a concurs per un import de 80.000 euros, IVA inclòs, amb un termini d'execució de sis mesos. El finançament del contracte actual es troba inclòs en la sol·licitud realitzada al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, per a la convocatòria del programa d'ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per a l'exercici 2021 ‘Next Generation’.