Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament cedix una parcel·la per a infraestructures socials a Benimàmet i reserva una altra per ampliar el centre de salut

La Junta de Govern aprova demà la cessió d’un solar de 3.351 m2 a la Conselleria d’Igualtat i reserva un altre de 631 m2 a la Conselleria de Sanitat

• Centre de salut de Benimàmet

22/07/2021

L’Ajuntament cedirà una parcel·la de propietat municipal per a infraestructures socials a Benimàmet i, atenent les demandes veïnals, reservarà una altra per a l’ampliació del centre de salut en l’edifici annex. La Junta de Govern donarà llum verda demà a la cessió de dos terrenys contigus al carrer de Crisòstom Martínez per a estes dotacions: un, de 3.351 metres quadrats, a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i l’altre, de 631 metres quadrats, a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. El solar que finalment rebrà la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha reduït dels 3.982 metres quadrats inicials als 3.351 metres quadrats, a proposta del consistori, per tal que l’ambulatori guanye més superfície, tal com reclama l’associació de veïns. La regidora de Patrimoni Municipal, Isabel Lozano, ha manifestat que “amb este acord donem resposta a l’ampliació del centre de salut, qüestió molt demandada pel veïnat de Benimàmet, i també a la necessitat de noves dotacions de caràcter social per al poble”.

 

La comissió de govern aprovarà demà les operacions de caràcter jurídic i patrimonial necessàries per configurar dos parcel·les al carrer de Crisòstom Martínez, a Benimàmet, cedir una d’elles, de 3.351 metres quadrats, a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i reservar una altra, de 631 metres quadrats, per a una futura cessió a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. En 2019 la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va demanar al consistori un terreny per a un centre de majors i, el passat mes de febrer va comunicar la intenció de destinar-lo també a la construcció de més infraestructures socials dins de l’anomenat Pla Convivint de la Generalitat. D’altra banda, el 17 de juny la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, va sol·licitar una reserva de sòl per ampliar el centre de salut de Benimàmet, que es troba confrontant al solar de propietat municipal.

L’Ajuntament va proposar a la Conselleria d’Igualtat la reducció de la superfície cedida dels 3.982 metres quadrats inicials als 3.351 metres quadrats amb l’objectiu de disposar de més espai per ampliar l’ambulatori, tal i com reclama l’associació de veïns de Benimàmet. L’actual centre de salut data dels anys huitanta i “requerix una ampliació per donar servici a una poble que ha anat creixent durant els últims anys”, segons ha assenyalat la regidora Isabel Lozano. Així, l’acord de la Junta de Govern permet “donar resposta a diverses qüestions”. D’una banda, “la cessió d’una bona part d’eixa parcel·la a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives perquè continue el desenvolupament de diferents dotacions de caràcter social que puguen revertir i beneficiar la ciutat i el poble de Benimàmet, així com també reservem una part d’eixa parcel·la per a la futura ampliació del centre de salut, qüestió que ha estat molt demandada per part del veïnat de Benimàmet”.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano