S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Mostra de València atorga la Palmera d'Honor de la 36 edició al director francés Jean-Pierre Jeunet

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha donat a conéixer la programació i les principals novetats del festival, que consolida la presencialitat

• El festival se celebrarà a la nostra ciutat entre els dies 15 al 24 d'octubre

24/09/2021

La 36é edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani homenatjarà el director francés Jean-Pierre Jeunet, autor de peces tan emblemàtiques de la cinematografia europea com “Amelie”, “Delicatessen”, “La ciutat dels xiquets perduts” o “Llarg diumenge de festeig”, entre d’altres, algunes d'elles co-dirigides amb Marc Caro, a més de la seua intervenció al cinema estatunidenc amb “Àlien resurrection”. La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha anunciat hui la concessió de la Palmera d'Honor de la Mostra 2021 al cineasta francés, i ha donat a conéixer les claus d'una edició de nou amb presència de públic a les sales.

 

Tal com ha subratllat Tello en la seua intervenció davant els mitjans de comunicació, “des de la Mostra sempre hem tingut una cosa molt clara: no hem de parar”, i ha recordat que en l'edició de l'any passat, “vam aconseguir tirar endavant el festival malgrat la pandèmia, i vam ser un dels primers festivals del món, que va ser capaç de fer-se de manera presencial”. Acompanyada per la directora de la Mostra, Rosa Roig, i pel director de programació, Eduardo Guillot, la regidora ha assenyalat que “al cap d'un any treballant, i amb una situació sanitària encara complicada, però amb una nova llum d'esperança, tornem a trobar-nos per a celebrar el millor cinema mediterrani; i de manera presencial, tornant a demostrar que la cultura és segura perquè s'està treballant bé”, ha afegit.

Tant Tello com Roig i Guillot han celebrat la presència de Jeunet a València durant la celebració del festival, qui a més oferirà una màster-class oberta al públic. La concessió de la Palmera d'Honor d'esta 36 edició coincideix, a més, amb el 20 aniversari d'una de les seues obres més conegudes, la pel·lícula “Amelie”.

 

Del 15 al 24 d'octubre

 

El festival se celebrarà a la nostra ciutat entre els dies 15 al 24 d'octubre. Esta 36 edició presenta una Secció Oficial amb 12 pel·lícules de rigorosa estrena a Espanya, entre les quals es triaran les Palmeres d'Or i la del Premi Especial del Jurat. Juntament amb això, es presenta la Secció Informativa, integrada per un panorama de títols d'interés de la producció mediterrània més recent, que enguany s'amplia a deu pel·lícules, totes elles d'estrena a Espanya. I, finalment, es desenvoluparà la Secció “Focus”, que estarà dedicada a l'artista multidisciplinari Marc Hurtado, qui ha desenvolupat una trajectòria audiovisual de tall experimental.

Junt amb les seccions, la Mostra presenta enguany el cicle “Espectres àrabs”, que aposta per descobrir nous talents, moviments o corrents estètiques del present, amb la mirada posada al cinema fantàstic àrab; i el cicle titulat “Això (No) és una pel·lícula de Berlanga”, amb el qual la Mostra se suma a les celebracions de l'any Berlanga des d'una perspectiva particular, ja que este cicle està format per quatre pel·lícules que no estan dirigides per Berlanga, a pesar que mantenen relació amb ell, “qüestionant la injusta estesa teoria de l'escassa repercussió del director valencià”, tal com ha subratllat Glòria Tello.

A més, la Mostra oferirà també sessions especials compostes per estrenes nacionals de pel·lícules mediterrànies d'interés dins del perfil del festival. I proposa també una nova edició de la Mostra dels instituts, on enguany estes projeccions, acompanyades de guies didàctiques, se centraran també en la figura de Berlanga per a donar a conéixer la seua obra entre els més joves.

La regidora de Cultura ha desglossat, a més, les activitats paral·leles que es desenvolupen en el context del festival, com l'edició d'un llibre sobre cinema tunisià, la masterclass que el protagonista del Focus d'enguany impartirà al públic, un concert d'obres de Jean-Michel Bernard, autor de bandes sonores internacionals, o l'exposició sobre els 10 anys de la Primavera Àrab, que tindrà lloc a la Galeria del Tossal.

 

Reconeixement internacional 

 

“Com veureu, un treball de qualitat que, en només tres anys, ens ha situat entre l'excel·lència dels festivals internacionals de cinema, tal com ha reconegut la FIAPF (Federació Internacional d'Associacions de Productors Cinematogràfics) amb l'acreditació que ens ha atorgat recentment”, ha subratllat la regidora de Cultura, qui ha afirmat que els resultats i el reconeixement són molt satisfactoris, i això malgrat disposar d'un “pressupost molt ajustat: 450.000 euros”.

El director de programació, Eduardo Guillot, ha destacat, entre l'ampli ventall de propostes del festival, l'aposta, que es manté i es potencia, pel cinema valencià, i ha destacat, en este sentit, l'estrena mundial de la pel·lícula de “El lodo” d'Iñaki Sánchez Arrieta.

Les projeccions de la 36 Mostra de València es realitzaran a les sales dels Cines Babel, amb uns preus públics que es mantenen: 2,5 euros l'entrada general, i 1,5 euros la reduïda, a més d'un abonament de 20 € per a 20 sessions.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Glòria Tello
Glòria Tello