S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme inicia un PAI en Periodista Gil Sumbiela per a recuperar un solar i sumar una nova zona verda en Benicalap

Sandra Gómez destaca que “amb esta actuació el barri també comptarà amb noves vivendes, amb un percentatge d'habitatge de protecció pública”

• Solar de Benicalap que albergarà una gran zona verda i noves vivendes

13/09/2022

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha iniciat la tramitació d'un PAI al carrer Periodista Gil Sumbiela de Benicalap. Este Programa d'Actuació Integrada permetrà urbanitzar el solar situat en l’encreuament d'esta via amb General Llorens. Este espai passarà a albergar una gran zona verda i nous habitatges, que inclouran un percentatge d'habitatge de protecció pública. “Així, transformàrem este solar en un nou pulmó verd per al barri que, a més de contribuir a generar un espai molt més amable, albergarà habitatges de lloguer assequible que donaran oportunitats a aquelles persones que tenen més dificultat a accedir al mercat immobiliari”, ha declarat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

 

Este solar ha romàs buit i en desús durant dècades, després de la desaparició de les antigues indústries que allí es localitzaven. Amb este PAI, “recuperarem un espai en desús del barri de Benicalap per a donar lloc a nous habitatges i una gran zona verda i plaça de 2.000 metres quadrats en el cor de l'actuació”, ha explicat la vicealcaldessa, en destacar “que el nou espai generarà un nou punt de trobada i un xicotet pulmó verd per a esta zona del barri”.

D'altra banda, es podran construir aproximadament cent nous habitatges en un bloc en forma d'U de quatre a sis plantes. Es preveu que quaranta-set d'estos habitatges seran de protecció pública. “La forma d’este bloc, a més d'envoltar la nova plaça, permet ocultar les mitgeres existents, millorant la imatge urbana d'esta zona del barri de Benicalap”, ha afegit.

Sandra Gómez ha indicat que esta actuació se suma a altres tantes que des de l'Àrea d'Urbanisme s'estan duent a terme per a regenerar els diferents buits urbans que encara formen part dels nostres barris. Actualment es troben ja en diferent tràmit d'actuació altres projectes de regeneració urbana com és el cas del PRI de Ramon Porta Carrasco en el barri de Tendetes; el PRI de la plaça Pare Domènech en Campanar; la modificació del PGOU del carrer Pare Barranco, en Sant Pau; el PAI de Moncayo en Creu Coberta, el PRI de l'entrada de Sant Pau, en Malilla, el PAI d'Agustín Lara, en Orriols; o el PAI de Drassanes en el Grau.

“Amb este projecte, s'avança en la recuperació i regeneració de buits urbans en desús i en alguns casos, degradats, en diferents zones de la ciutat a canvi d'aconseguir per als barris noves zones verdes, dotacions i habitatges”, ha conclòs Gómez.