Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament i Sanitat concreten amb el món faller la celebració dels actes de setembre

Se celebrarà l'“Ofrena” i la “Cremà” amb mesures especials, no hi haurà ni “mascletaes” en la plaça de l'Ajuntament ni castells al Jardí del Túria i la màscara serà obligatòria en tots els actes

• València celebrarà les falles amb totes les mesures de seguretat

17/08/2021

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, s'han reunit este matí amb representants del col·lectiu faller de la Comunitat Valenciana per a abordar la celebració d'actes fallers a partir del pròxim 1 de setembre.

 

En esta trobada s'ha concretat quins són els actes que es podran celebrar en el marc de la normativa per al control de la pandèmia, tenint en compte sempre la necessitat de preservar la salut i la seguretat de la ciutadania. Per este motiu tots els actes fallers se celebraran establint l'obligatorietat de l'ús de la màscara, fins i tot en espais a l'aire lliure, amb aforaments limitats i garantint en tot moment la distància de seguretat.

Durant la reunió s'ha acordat que la “Cremà” es desenvoluparà amb unes condicions concretes, entre les quals destaquen l'avanç dels horaris amb l'objectiu de poder complir amb el toc de queda en aquelles poblacions en les quals està en vigor, així com el control d'aforaments, distància de seguretat i grups de no més de 10 persones. També s'ha concretat la celebració de la “Ofrena” amb un recorregut tancat i sense públic per a evitar aglomeracions. No obstant això, els responsables públics han manifestat que “encara hi ha temps i continuem treballant en la concreció de detalls”.

El regidor Carlos Galiana ha destacat “la responsabilitat del món faller des que va començar la pandèmia” i ha ressaltat “la renúncia a la celebració d'actes multitudinaris com les “mascletaes” de la plaça de l'Ajuntament, i els castells de focs artificials del Jardí del Túria, entre altres, així com la formació de coordinadors i coordinadores Covid en cada comissió”.

Per part seua, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha insistit que “la situació epidemiològica només permet el desenvolupament de determinats actes complint la normativa vigent”.

Recursos multimèdia

Carlos Galiana. Falles setembre. Horari Cremà i mascaretes
Carlos Galiana. Falles setembre. Responsabilitat ciutadana