S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Soroll i color violeta en la mascletà del 8 de Març per a homenatjar les dones i la lluita contra la violència de gènere

La pirotècnica María José Lora dispara la mascletà , que tindrà un marcat caràcter festiu i reivindicatiu

• Mascletà de hui

08/03/2023

Hui 8 de març, Dia de les Dones, el balcó principal de l’Ajuntament ha tingut un caràcter festiu, reivindicatiu i esportiu. Entre els convidats ha destacat les jugadores dels principals equips de la ciutat: el Llevant UD, el València CF i el València Basket. També visitaran el balcó dones rellevants de la política valenciana com la Consellera de Justícia, Gabriela Bravo; la Consellera d'Educació, Raquel Tamarit; i la Consellera d'Agricultura, Isaura Navarro.

L'espectacle de focs ha sigut disparat per María José Lora, de Caballer FX Global Foc. Una professional que pertany a la cinquena generació de pirotècnics de la família Caballer, amb més de 150 anys d'història. “És un orgull”, ha afirmat la pirotècnica “representar a tantes dones que no es veuen però treballen en aquest sector tan aparentment masculinitzat”. La mascletà de hui ha fet l'ullet a les dones a través del color, que ha sigut present durant tot l'espectacle “hem intentat fer tots els efectes en morat, també els trons d'avís, els volcans i les serpentines”, ha destacat Lora. La de hui ha sigut una mascletà aèria mecanitzada, composta per retencions i efectes digitals, amb terratrémol en tres fases i quatre finals que han anat augmentant la intensitat, per finalitzar amb un “colp sec terrestre i aeri”.

Demà dispararà la pirotècnia Nadal-Martí, fundada fa 91 anys a la l'Olleria. Serà un espectacle de so i llums, que combinarà traca valenciana i efectes de tro, xiulets serpentines, sirenes i volcans de color amb brunzidors. Un espectacle visual que s'organitzarà en els quatre punts cardinals. Jugarà amb el so al principi de la mascletà, que aniran creixent fins a culminar amb un potent bombardeig aeri.

Les mascletaes es poden seguir en directe a través del compte de Facebook de l'Ajuntament de València @AjuntamentVLC des de les 13.58 hores. D'altra banda, amb motiu dels actes de les Falles, l'edifici de la casa consistorial romandrà tancat a les visites del públic fins al 19 de març.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr