Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La nova biblioteca Josep María Bayarri d’Orriols obri les portes este dilluns

La nova biblioteca municipal, situada en la planta baixa de l’Alqueria d’Albors, millora les instal·lacions i l’accessibilitat

• La nova biblioteca està pròxima al centre municipal de joventut i la Universitat Popular

17/07/2022

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha anunciat que la nova biblioteca municipal d’Orriols, situada en la planta baixa de l’Alqueria d’Albors, començarà a oferir els seus servicis a partir d’este dilluns de matí. El nou espai ja compta amb tot el mobiliari, equipaments, llibres, xarxa wifi i altres servicis.

 

Maite Ibáñez, responsable de la gestió de la Xarxa de Biblioteques Municipals de València, ha explicat que la nova dotació cultural suposa una millora en l’accessibilitat i les instal·lacions respecte a la biblioteca antiga, situada al carrer de Sant Joan Bosco. Es tracta d’un espai amb millor llum natural, diàfan i modern, que “millora el servici oferit als veïns i veïnes d’Orriols i del barri confrontant, Sant Llorenç, també al districte de Rascanya”.

Ibáñez, qui va mostrar la nova dotació a les entitats veïnals del barri fa unes setmanes, ha recordat que mentre que l’antiga biblioteca estava en un local en règim de lloguer, l’actual és de propietat municipal. “La biblioteca està oberta a les propostes culturals dels veïns i veïnes, i centres educatius del barri, i tindrà un programa d’activitats”. A més, compta amb les últimes novetats editorials i, en este sentit, Ibáñez ha recordat que recentment “hem realitzat una nova adquisició de llibres per a totes les biblioteques municipals, dotada amb una inversió de 102.000 euros, i està en procés una licitació per valor de 150.000 euros per ampliar els fons bibliogràfics”.

L’immoble està situat al camí de l’Alqueria d’Albors, pròxim al centre municipal de joventut i de la Universitat Popular. La biblioteca ocupa la planta baixa, i la resta de l’edifici serà un centre cultural, per la qual cosa la nova biblioteca “convertix este entorn en un espai cultural i formatiu de referència per al barri”, ha destacat. A més, es troba molt prop de centres educatius com l'IES Orriols o el col·legi Marni.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez