Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament aprova una inversió de més de 35 milions d'euros en dos depòsits de tempestes a la Malva-rosa i L'Albereda

Elisa Valía: “Les noves instal·lacions ajudaran a millorar la capacitat de la ciutat per a respondre a l'efecte del canvi climàtic com, per exemple, els episodis de pluges torrencials”

• Depòsit de tempestes al carrer d'Eugènia Viñes del Cabanyal

01/08/2022

Elisa Valía, regidora responsable del Cicle Integral de l'Aigua, ha elevat a la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València els projectes per a la construcció de dos depòsits de tempestes a la Malva-rosa i L'Albereda amb una capacitat conjunta pròxima als 47.000 metres cúbics dissenyats per a evitar la contaminació que generen les aigües d'escolament quan es produïxen pluges massa intenses. Una vegada aprovats els projectes, es licitaran les obres que s'executaran en dos i tres anys, respectivament, i que suposaran una inversió conjunta superior als 35 milions d'euros.

 

Elisa Valía ha explicat que “les noves instal·lacions alleujaran les xarxes de drenatge quan es produïsquen pluges intenses i molt localitzades, episodis molt freqüents a València sobretot a la fi de l'estiu, i eviten que el fem que arrosseguen els escolaments córreguen per la xarxa convencional fins a la mar en acumular-se en els depòsits”.

En la Malva-rosa, el depòsit s'instal·larà al costat de l'estació de bombament de Vera-Malva-rosa en una parcel·la delimitada pels carrers Isabel de Villena i José Ballester Gozalvo que és de domini públic marítim terrestre. El depòsit podrà acumular fins a 7.356 metres cúbics d'aigua. El termini d'execució de les obres, una vegada licitades, està previst que es prolongue durant dos anys. El pressupost per a la seua construcció és de 12,4 milions d'euros (IVA inclòs).

El depòsit de l'Albereda ocuparà una superfície de 9.000 metres quadrats i tindrà una capacitat de 39.270 metres cúbics. Se situarà en el tram IX del Jardí del Túria entre l'estació de metro d'Albereda i el Pont dels Flors. El termini d'execució de les obres serà de tres anys. El pressupost ascendix a quasi 23.000 milions d'euros (IVA inclòs).

Vàlua ha recordat: “Els depòsits són subterranis, de manera que, una vegada finalitzades les obres, el seu impacte per a l'entorn és inapreciable. No causaran molèsties als veïns i ens permetran mantindre el grau d'excel·lència que caracteritza la gestió de l'aigua a València”.

Recursos multimèdia

Elisa Valía