S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Mobilitat inicia la construcció dels carrils bici de General Avilés i Sant Vicent, els primers itineraris previstos per a enguany

El regidor Giuseppe Grezzi anuncia que entre demà i la setmana vinent comencen estes obres que superen els 410.000 euros d'inversió «i contribuiran a augmentar i millor la xarxa d'itineraris sostenibles»

• Els nous carrils bici augmentaran la xarxa "d'itineraris sostenibles"

09/01/2022

El Servici de Mobilitat Sostenible comença demà dilluns les obres del carril bici de General Avilés, mentre que la pròxima setmana començarà la connexió del carrer de Sant Vicent amb la plaça d'Espanya, en l'entorn del Monestir de la Roqueta. «Es tracta d'un eix fonamental, com el de General Avilés, i una connexió pendent, com era la del carrer Sant Vicent. Totes dos contribuiran a augmentar i millorar la xarxa d'itineraris sostenibles de la ciutat de València», ha recordat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

 

El primer dels nous carrils bici que es construiran enguany és el que recorrerà General Avilés des de Pío Baroja fins a l'avinguda del Mestre Rodrigo. El servici de Mobilitat Sostenible inicia este dilluns 10 de gener les obres de 690 metres, d'este nou eix bidireccional, de 2,30 metres d'amplària de mitjana i segregat en calçada, exceptuant les necessàries connexions amb els carrils bici existents en vorera.

«És un projecte que preveu, a més, l'ampliació dels espais de vianants, especialment en la intersecció entre General Avilés i el carrer de Terrateig en passar el carril bici de vorera a calçada i alinear el pas de vianants reduint la longitud de l'encreuament», ha explicat el regidor Giuseppe Grezzi. A més, s'eliminaran els semàfors en l'accés i eixida al carrer de Terrateig donant prioritat al vianant. En esta mateixa línia, està prevista la reubicació del pas de vianants de General Avilés al costat de la rotonda de l'avinguda de Pío Baroja apropant-lo al nou encreuament ciclista i millorant el recorregut i l'accessibilitat dels vianants.

Les obres van ser adjudicades el passat mes de novembre a l'empresa Grup Bertolín SAU per un import de 183.517,14 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució de dos mesos i tres setmanes.

La connexió ciclista per General Avilés es completarà fins a l'avinguda de Pius XII i per l'avinguda de les Corts Valencianes, entre Pius XII i el carrer de la Safor, amb un segon projecte adjudicat a Bertolín per un import de 362.715,65 euros (IVA inclòs) i que disposa d'una ajuda concedida pel fons IDAE (partida pressupostària provinent dels Fons de Desenvolupament Regional de la Unió Europea) de 167.832,99 euros. D'esta manera, el districte de Campanar guanyarà 2.089 metres de xarxa ciclista amb els dos projectes.

Connexió ciclista Sant Vicent Màrtir

D'altra banda, les obres de la connexió ciclista del carrer de Sant Vicent Màrtir, entre el carrer de Marvà i la plaça d'Espanya, de 375 metres, tenen previst iniciar-se a finals de la setmana vinent. Estos treballs també van ser adjudicats el passat mes de novembre al Grup Bertolín SAU per un import de 226.839,63 euros (IVA inclòs). Està previst que els treballs es prolonguen durant dos mesos, tot i que l'empresa adjudicatària estima reduir una setmana el termini d'execució d'estos.

Este nou vial ciclista discorrerà per la banda oest del carrer. Es tracta d'un eix bidireccional, segregat en calçada (exceptuant les necessàries connexions amb els carrils bici existents en vorera) i 2,50 metres d'amplària mitjana.

Este nou carril bici també incorpora importants millores per als vianants. Així es durà a terme la reubicació del carril bici de vorera a calçada en les proximitats al carrer de Marvà; es reduirà de la longitud l'encreuament en els passos de vianants i es millorarà de les interferències vianant-ciclista-trànsit motoritzat amb la construcció de dos guals de vianants.

S'actuarà amb l'ampliació de voreres i illetes deflectores per a guanyar espai per al vianant i poder contenir les zones d'aparcament de vehicles motoritzats. Així mateix, s'incorporen nous passos de vianants i es modifiquen de la seua ubicació per a millorar la comunicació entre voreres en plaça d'Espanya. També hi haurà nous espais per a vianants en illetes deflectores en plaça d'Espanya.

Els dos projectes són subvencionables en un 90% del pressupost inicial sol·licitat, sense IVA, pels fons Next Generation de la Unió Europea.