S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Comencen les obres del nou poliesportiu municipal del Parc Central

Este matí s'ha signat l'acta de replantejament de les obres de la nau 1, i es preveu que les instal·lacions estaran concloses en 15 mesos

• Figuració del nou poliesportiu

07/06/2023

El regidor d'Esports en funcions, Javier Mateo, ha signat este dimecres l'acta de replantejament de les obres del nou poliesportiu del Parc Central, la qual cosa suposa l'inici immediat de les actuacions que permetran habilitar la nau 1 de l'espai enjardinat com a zona per a la pràctica esportiva. Mateo ha recordat que les obres tenen un pressupost de més de 5 milions d'euros i un termini d'execució de 15 mesos, “que permetran transformar este edifici en la gran zona esportiva de Ruzafa”.
 

El nou poliesportiu veurà la llum dins de 15 mesos i donarà resposta a les necessitats i a les reivindicacions dels veïns i veïnes d'esta zona que té una notable mancança d'infraestructures poliesportives. El nou poliesportiu, que serà gestionat per la Fundació Esportiva Municipal, comptarà amb una pista poliesportiva de 45 x 25 metres, tres sales esportives, una zona d'aigües i hidroterapia, vestuaris (tant per a la zona d'aigua com per a la d'activitats en sec), i zones tècniques, així com àmbits de servici, emmagatzematge i maquinària annexes.

Tal com ha recordat Javier Mateo, es tracta d'una intervenció sobre un edifici protegit, construït en 1917, que permetrà que torne a convertir-se en un espai d'utilitat pública. El centre constarà també de soterrani, planta baixa i primera planta, amb un projecte en el qual s'ha donat prioritat a la funcionalitat i un dimensionament adequat, així com la versatilitat, la polivalència i la seua integració en la protecció patrimonial de la nau i del projecte global de transformació urbanística.

En la planta baixa s'habilitarà un vestíbul d'entrada, control i recepció, així com una cafeteria, la zona de piscina i aigües, una pista esportiva, una sala d'activitats de més de 200 metres quadrats, i els vestuaris. La piscina comptarà amb una làmina d'aigua de 16 per 8 metres amb quatre carrers, i una profunditat de menys de 1,30 metres (el que permetrà l'ús d'activitats aquàtiques en tot l'àmbit de la piscina).

En la primera planta se situarà la sala de musculació, de quasi 460 metres quadrats, i la segona sala d'activitats, de quasi 240 metres quadrats. En el soterrani se situaran les instal·lacions i la maquinària necessària per al funcionament de la instal·lació, i en un xicotet edifici annex s'habilitarà una zona polivalent, d'administració i dependències vinculades amb la salut i l'esport.

En tot el projecte s'han implementat actuacions encaminades a millorar l'estalvi energètic de l'edifici amb l'objectiu de minimitzar l'impacte mediambiental que puga tindre, al mateix temps que es garantix el respecte al seu valor històric. Amb les solucions adoptades a través de la geotèrmia, (un llaç geotèrmic amb 17 sondes i 5 bombes de calor geotèrmiques) es garantix una reducció de, almenys, un 30% del consum d'energia primària no renovable.

Recursos multimèdia

Javier Mateo