S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Policia local alerta de l'ús de noves tecnologies per part dels agressors per a intentar localitzar víctimes amb ordres de protecció

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano vol impulsar una formació específica dirigida especialment al grup GAMMA que protegix més de 600 dones a València

• El grup GAMMA protegix en l'actualitat a més de 600 dones

24/02/2023

La Regidoria de Protecció Ciutadana ha alertat del possible ús de les noves tecnologies per part d'agressors condemnats amb sentències fermes i sobre els quals pesen ordres d'allunyament cap a les víctimes a les quals van agredir i van assetjar. “Existix la violència de gènere com existia fa 20 anys, però no es presenta en les formes en les quals ho feia fa 20 anys i l'ús de les noves tecnologies està afectant les dones víctimes de violència de gènere” ha assenyalat Aarón Cano. El regidor de Protecció Ciutadana vol impulsar una formació específica per al grup GAMA en totes aquelles noves tecnologies que puguen aprofitar els maltractadors.
 

L'avís arriba després que recentment una víctima informara la Policia Local sobre la quantitat d'ocasions en les quals el seu agressor, sobre el qual pesa una ordre d'allunyament en vigor, l'havia localitzada i havia sabut on es trobava exactament. La dona va indicar a la patrulla que va intervindre que tenia la “certesa” que la seua exparella posseïa alguna aplicació informàtica que li permetia saber amb precisió on es trobava i que no podia ser coneixedor d'eixa situació per un altre mitjà.

Estefanía Navarrete, comissària de la Policia Local i coordinadora del grup GAMA assenyala que no es tracta d'un cas aïllat. El grup GAMA, que protegix en l'actualitat a més de 600 dones a València, va arribar a descobrir un dispositiu GPS ocult en els baixos del vehicle d'una víctima. Aarón Cano ha assenyalat que “este cas que hem conegut ens demostra com esta mutació de la violència de gènere ens ha d'alertar per a anticipar-nos, per a saber que l'ús de les noves tecnologies en molts casos és element de defensa i de seguretat però en molts altres casos és un mitjà per a exercir violència, en este cas psicològica contra les víctimes”.

Cano ha anunciat que s'impulsarà una formació en noves tecnologies i aplicacions “per a augmentar la protecció de totes aquelles dones que conviuen diàriament amb la por. En la lluita contra la violència de gènere, hem d'explorar les fronteres de l'actual marc de protecció a les dones per a estendre'l, per a fer-ho més ampli”. El regidor ha insistit en la necessitat de reflexionar sobre la protecció de les víctimes: “Hem de fer un treball molt més intens de garantir els drets i les llibertats de les dones que són víctimes de violència de gènere i en este sentit crec que hem de posar en el centre la vigilància als maltractadors perquè ells al cap i a la fi són els que violenten els drets fonamentals de les dones”.

Recursos multimèdia

Aarón Cano