Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament impulsa un nou contracte per a protegir la Devesa i l’Albufera i destina més d'1,2 milions

El vicealcalde Sergi Campillo informa “de l'increment d’un 20% de l'import de licitació i les millores introduïdes, per a preservar este espai i donar-li un ús racional”

• Treballs de conservació a La Devesa

09/06/2021

La Junta de Govern aprovarà este divendres la licitació del nou contracte de servicis de protecció, conservació i recuperació del bosc de la Devesa i el llac de L’Albufera per un import d'1.288.083,16 euros. Este pressupost, que incrementa en un 20% el de la contracta vigent, preveu consolidar millores i aportar de noves com són l’augment de mitjans, camions i furgonetes, i de personal, amb quatre noves persones. Així ho ha anunciat hui el vicealcalde i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, després d'afirmar que l'objectiu municipal és “preservar este espai i compatibilitzar la seua conservació amb un ús racional del mateix per part de la ciutadania”. El edil també ha assegurat que l’Ajuntament “és l'administració que més inverteix, de llarg, en la conservació d’este espai”.

 

El vicealcalde Sergi Campillo ha recordat que la Devesa i l’Albufera “es tracten de le zones de major valor ecològic i paisatgístic del terme municipal de València”, i ha explicat que l'objecte de la nova contracta serà la protecció del medi ambient en l'àmbit territorial que correspon al Servici Devesa-Albufera. La proposta inclou la disminució del risc d'incendi a la Devesa, la recuperació i conservació de la vegetació autòctona, el manteniment i adequació a l'ús públic del medi natural, i la conservació dels ambients aquàtics.

El contracte tindrà una duració d’1 any, prorrogables per 4 anys més, i “comporta treballs encaminats a la conservació i recuperació d'espais amb un alt valor ecològic o paisatgístic i per a garantir el seu ús racional”, ha reiterat l'edil, després d'argumentar que “per al govern local, la protecció del patrimoni natural és fonamental i per això fem un treball constant per a millorar la seua conservació i el coneixement que d'ell té la ciutadania de València”.

La contracta preveu el treball de 26 persones de diferents categories, així com un possible increment de la plantilla que dependrà de l’oferta de l’empresa guanyadora. En este sentit, Sergi Campillo ha explicat que a l'empara d'esta contracta treballen, per exemple, els qui presten el Servici de conservació dels ambients aquàtics: una persona encarregada del Servici de Qualitat de Zones Humides, una altra responsable del Maneig Ambiental del Racó de l’Olla, una oficial de maquinària silvícola, una persona que fa treballs de jardineria, i una auxiliar.

“L'àmbit de treball d'este Servici s'estén fonamentalment pel territori amb caràcter de bé demanial propietat de l'Ajuntament de València denominat “Real Llac de l’Albufera”. I té entre els seus objectius preferents la gestió, conservació i millora dels hàbitats i les poblacions naturals presents en el llac de l’Albufera i en el Racó de l’Olla”.

D'altra banda, està el Servici de Disminució del Risc d'Incendi a la Devesa, destinat a controlar a la vegetació que afecta les infraestructures de vigilància i extinció d'incendis, a intervindre en els arbres perillosos existents en les zones accessibles a les persones usuàries per a suprimir el risc de danys i en l'eliminació de les branques seques localitzades en la rodalia de zones d'alta afluència.

Així mateix, el Servici de Recuperació i Conservació de la Vegetació Autòctona, està dedicat a recuperar de la coberta vegetal natural de l’Albufera i la seua Devesa mitjançant treballs de sembra, plantació i producció de plantes autòctones.

Per últim, el Servici de Manteniment i Adequació a l'Ús Públic del Medi Natural conserva les instal·lacions i elements que adeqüen a l'ús públic l'àmbit territorial de la Contracta, sent principalment de caràcter informatiu, educatiu i per a millorar les pràctiques de la ciutadania. També les destinades a la protecció dels hàbitats naturals que reben ús públic.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo