Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València celebra la desena edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu “amb una visió solidària i compromesa amb la societat”

Joan Ribó ha participat en la presentació de la imatge i espot d’este certamen que es desenvoluparà del 26 de setembre al 6 d’octubre

• MICE se celebrarà del 26 de setembre al 6 d’octubre

15/07/2022

El Saló de Cristall ha sigut l’escenari on s’ha donat el tret d’eixida de la desena edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) que impulsa València des de l’any 2013. Este festival, que compta amb el suport de l’Ajuntament i altres administracions i institucions, se celebrarà del 26 de setembre al 6 d’octubre en diversos espais com ara els Centres Municipals de Joventut Algirós o Mesó de Morella. En total, es projectaran més de 250 treballs audiovisuals fets per xiquets, xiquetes, joves i professorat de diferents entorns d’aprenentatge per al públic en general. L’alcalde de València, Joan Ribó, que ha participat en la presentació de la imatge i espot de la desena edició d’este projecte, ha assegurat que “va més enllà dels seus objectius educatius, ja planteja una visió solidària i compromesa amb la societat”.

 

L’alcalde ha manifestat que “la València que volem és aquella que arreplega tota una sèrie de valors i principis compartits”, i ha recordat que “des de l’ajuntament ens dona suport a totes aquelles iniciatives que servisquen per a impulsar tot el potencial que té la ciutat i per a posicionar València com a referent internacional en diferents àmbits”. En este sentit, Joan Ribó ha al·ludit a la reconeguda Capitalitat del Disseny, al posicionament de València a l’àmbit de l’alimentació sostenible, o com a ciutat climàticament neutra i intel·ligent i candidata, també, per a la Capitalitat Verda Europea. “Treballem dia a dia per a desenvolupar tot el potencial i la matèria primera que esta ciutat ja posseeix i per a posar València en el mapa com a exemple d’avantguarda i desenvolupament social”, ha afirmat.

En la seua intervenció, Joan Ribó també s’ha detingut “en les propostes de la ciutadania que ajuden a construir en positiu”. I este marc ha destacat la MICE, “que naix entre les pissarres i els pupitres de les nostres escoles i instituts, l’epicentre del saber i de la construcció del futur de les nostres societats”. “Iniciatives com esta mereixen tot el suport institucional pel seu caràcter educatiu i la seua vessant inclusiva que adapta el seu funcionament a les mesures de suport que els xiquets i xiquetes amb diversitat funcional necessiten, n’és un bon exemple”.

Ribó també ha destacat “la inclusió de la defensa dels drets humans en el contingut del projecte d’enguany, amb les temàtiques de les persones refugiades a la Mediterrània o el conflicte del Sàhara, que atorguen al projecte una especial preocupació per les desigualtats que hi ha al món”. I també ha subratllat la seua projecció internacional que servix per a expandir el potencial audiovisual valencià al món, i per a establir vincles entre València i la resta del món”.

El festival, a més de ser membre d’organismes internacionals de cinema educatiu infantil, dedica un apartat de les seues edicions a la presentació i estudi de l’educació i el cinema en diversos països del món. En l’edició d’enguany este país és Mèxic, i es compta amb la col·laboració d’entitats oficials i festivals propis.

Per últim, l'alcalde de València, Joan Ribó, que ha participat en la presentació de la pròxima edició de la MICE acompanyat de la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, ha conclòs que “la difusió i promoció de la cultura audiovisual des de les nostres escoles i instituts és un objectiu fonamental en el desenvolupament de generacions creatives i compromeses amb allò que els envolta”.

Per la seua banda, la regidora Glòria Tello ha manifestat que es tracta “d’un projecte educatiu i cultural únic” i ha ressaltat que “la celebració del festival és el resultat del treball d’activitats pedagògiques que es desenvolupen durant tot l’any a les aules”.

En l’acte, també ha participat el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, i han  intervingut el secretari de Cultura, Secretari autonòmic de Cultura y Deporte, Joaquim Enric López Camps, i el director d’este certamen, Josep Albiol. Tots dos han coincidit en la importància de l’aposta de l’audiovisual com a instrument educatiu, de la deslocalització geogràfica del projecte i de la intensa participació de les persones voluntàries que donen vida a la iniciativa.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Gloria Tello