S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Pirotècnia Turís fa tronar el primer dia gran de Falles amb 126 quilos de pólvora i sorpresa final

El líder del PP, Alberto Núñez Feijoó, torna al balcó municipal per a presenciar la mascletà

• Moment de la mascletà d'este dijous

16/03/2023

Este dijous 16 de març, primer dia gran de Falles, la Pirotècnia Turís ha estat l’encarregada de disparar la mascletà a la plaça de l’Ajuntament, que ha comptat amb 126 quilos de pólvora i una sorpresa marca de la casa en el bombardeig final. Des del balcó municipal ha presenciat l’espectacle de foc el líder del PP, Alberto Núñez Feijoó, entre altres autoritats.
 

Vicente Cervera ha estat el responsable de dissenyar la mascletà, “clàssica, però molt potent”. Tal com ha explicat el pirotècnic, ha arrancat amb traca valenciana i dos principis aeris, amb roncadores, xiulets, serpentines i tornavissos. A continuació, ha sigut el torn de les seqüències digitals al voltant de tota la plaça, que n'han donat pas al cos central, consistent en cinc retencions amb el seu corresponent acompanyament, “de menys a més”.

Seguidament s'ha passat al moment de la fase final, un terratrèmol terrestre en quatre fases, amb intensitat creixent. Per acabar, un bombardeig aeri i un altre digital, “amb un efecte més nou i sopresa, junt amb un colp final per tancar”.

Demà, divendres 17 de març, l’encarregada de la mascletà serà la Pirotècnia Crespo, de la població valenciana d’Alzira. Esta empresa de la Ribera, que compta amb el record Guinnes per la fabricació, muntatge i tret de la traca més llarga del món, està present a la plaça de l’Ajuntament des de 1989, on enguany tornarà a mostrar l’artifici pirotècnic d’elaboració pròpia: el Crespo Doble.

La mascletà del dissabte 18 de març començarà amb una traca valenciana que conclourà amb trons per l’aire i terrestres al voltant de tota la plaça. Este espectacle anirà a càrrec de la Pirotècnia Aitana, del poble valencià de Bélgida, que ha anunciat el seu treball sota el lema ‘El cor de València’ “per reivindicar que després dels temps difícils la pirotècnia continua viva”.

Per últim, el dia de Sant Josep, dispararà la Pirotècnia Valenciana, enguany responsable de l’obertura i el tancament de les festes falleres amb la crida i la cremà. Esta empresa de Llanera de Ranes oferirà una mascletà amb una primera fase aèria i retencions terrestres in crescendo per terminar en un terratrèmol terrestre.

Les mascletaes es poden seguir en directe a través del compte de Facebook de l'Ajuntament de València @AjuntamentVLC des de les 13.58 hores. Amb motiu d’este i altres actes fallers, l’edifici de la casa consistorial romandrà tancat a les visites del públic fins al 19 de març.

Convidats al balcó

Des del balcó principal de la casa consistorial han contemplat la mascletà del primer dia gran de Falles el líder del PP, Alberto Nuñez Feijóo; el comandant naval, Jesús Otero Aldereguía; l’ambaixador d’Hondures, Marlon Breve; el cònsol d’Hondures a Madrid, Jairo Velasquez; el cònsol general de Colòmbia a València, Gillian Maghmun; el cònsol general de Bolívia a València, Nely Mamami; la síndica de Compromís a Les Corts, Papi Robles; el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler; l'actor Miguel Ángel Silvestre, el comunicador i influencer Roi Sastre i la mantenidora de la Fallera Major Infantil de València 2023, Amparo Sospedra.

Recursos multimèdia

Vicente Cervera