S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El València CF i el València Basket visiten el balcó de l'Ajuntament, en una mascletà dedicada al poble ucraïnés

La Pirotècnia Tamarit ha disparat una mascletà de 172 quilos de pólvora

14/03/2023

Hui el balcó ha tingut un marcat caràcter esportiu, ja que ha comptat amb la presència de les primeres plantilles masculines del València CF i del València Basket, que han assistit acompanyades de les seues respectives directives i cossos tècnics.
 

També han assistit al balcó el president de las Corts, Enric Morera; el Cap d'Estat Major del CGTAD, Enrique Silvbiela; la Presidenta de l'Audiència Provincial de València, Esther Rojo; el diputat de les Corts, Jesús Salmerón; el membre del Senat, Emilio Argüeso; l'activista pels drets de la tercera edat, Carlos San juan; i les comissions de les falles Nord-Dr. Zamenhoff , Dr. Gmez Ferrer, Maestro Lope- Jose Carsi, Escalante-Marina, Sant Antoni, Alacant (de Xirivella) i Lepant-Guillem de Castro.

La mascletà de hui, que ha estat a càrrec de la pirotècnia Tamarit, ha estat dedicada al poble ucraïnés. Una mascletà de 172 quilos de material pirotècnic amb una duració de cinc minuts amb “un ritme molt alt que ha anat pujant fins a arribar al terratrémol final”, ha afirmat el pirotècnic, Daniel Tamarit, qui ha dedicat la mascletà “al poble ucraïnés, i a tots els valencians que han ajudat a aquest poble, perquè la nostra empresa té un vincle espacial amb este país. Ha començat amb una traca, seguida de volcans de color, on s'ha recreat en el cel la bandera d'Ucraïna. Després, un colp de trons aeris amb fum de colors ha format la nostra Senyera”.

Demà dimecres, l'encarregada de la mascletà serà la pirotècnia Hermanos Caballer, de la població castellonenca d'Almenara, que l'any passat va tindre l'honor de disparar el dia de Sant Josep. Cremaran 177 quilos de pólvora, a través de 1280 ordres de disparada. Una mascletà de fabricació 100% pròpia, amb material fabricat per a l'ocasió, en la qual serpentines, roncadores, xiulets i candeles tindran una espacial importància.

Les mascletaes es poden seguir en directe a través del compte de Facebook de l'Ajuntament de València @AjuntamentVLC des de les 13.58 hores. D'altra banda, amb motiu dels actes de les Falles, l'edifici de la casa consistorial romandrà tancat a les visites del públic fins al 19 de març.

Recursos multimèdia

0314 Tamarit. Mascletà dia 14