S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València edita un mapa il·lustrat del Jardí del Túria pel seu 35 aniversari

Emiliano García i Maite Ibáñez destaquen el caràcter didàctic d'este mapa, que es distribuirà en els col·legis de primària i els centres de turisme

• El mapa assenyala a través d'il·lustracions tots els llocs d'interés al llarg del jardí

31/05/2022

La Regidoria de Turisme i Internacionalització ha editat un mapa il·lustrat del Jardí del Túria, el principal parc urbà de València, on s'assenyalen els llocs d'interés que es poden visitar al llarg del seu recorregut, des de museus i monuments fins a ponts i escultures. Es tracta d'una iniciativa didàctica que compta amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació per a donar a conéixer el patrimoni històric i arquitectònic del Jardí del Túria entre els xiquets i xiquetes en edat escolar perquè, de manera interactiva, coneguen els llocs més representatius del gran pulmó verd i cultural de València. L'objectiu és també promoure una ruta adaptada i accessible a través de l'antic llit del Túria.

El mapa assenyala a través d'il·lustracions tots els llocs d'interés al llarg del jardí com els ponts, la Ciutat de les Arts i de les Ciències, el Museu de Belles Arts o el parc Gulliver, fites que han de ser identificats i relacionats amb el número que es correspon amb cada tram del llit del riu. El mapa il·lustrat també assenyala els accessos adaptats, les instal·lacions esportives, les fonts, les vistes o els llocs adequats en els quals fer pícnic.

“València commemora el 35 aniversari de l'obertura dels primers trams del jardí del Túria, un projecte que va ser iniciat per l'alcalde Ricard Pérez Casado a principis dels anys huitanta. Esta activitat didàctica es repartirà en les oficines de Turisme i en els col·legis de la ciutat per a recordar esta efemèride junt amb la resta d'activitats organitzades per l'Ajuntament”, ha explicat el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, qui ha destacat la importància d'esta infraestructura verda per a la ciutat. “El riu no sols és el gran pulmó verd i zona d'esplai imprescindible per als valencians sinó que s'ha convertit amb el pas dels anys en un dels senyals d'identitat de la ciutat”, ha manifestat García.

Per la seua banda, la regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha destacat que amb esta iniciativa volem “posar en valor el Jardí del Túria i involucrar en l'efemèride als col·legis”. “Els docents poden treballar esta activitat a l'aula o recorrent ells jardins a través d'una ruta perquè l'alumnat conega el patrimoni històric i artístic, ja que l'antic llit està envoltat de museus, monuments, escultures, fonts o ponts de totes les èpoques”. L'Ajuntament de València editarà i distribuirà més de 3.000 exemplars d'aquest nou mapa il·lustrat dels Jardins del Túria en els col·legis de primària de la ciutat i en les oficines de Turisme de València.

Recursos multimèdia

Emiliano García