Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament neteja 1.843 parcel·les entre gener i juny dins del programa de manteniment de solars

El consistori obri 136 expedients d’ordres de neteja a propietaris de solars i posa 23 multes per incomplir-les en el primer semestre de l’any

• En el que portem d'any s'han senyalitzat 19 abocadors irregulars

18/07/2021

L’Ajuntament ha netejat en el primer semestre de l’any 1.843 parcel·les dins del programa de manteniment de solars, que sumen 1.679.260 metres quadrats. Estes àrees se netegen entre tres i quatre voltes a l’any, amb la qual cosa els servicis municipals han actuat sobre una superfície total de 5.559.817 metres quadrats entre gener i juny. El 85 % d’estes zones són de propietat municipal, mentre que el 15 % restant són de titularitat privada, però per estar obertes i tindre aprofitament com a aparcament o espai per passejar amb mascotes tenen el mateix tractament com si foren solars públics. Pel que fa als solars privats el manteniment dels quals és responsabilitat directa dels seus propietaris, el consistori ha obert 136 expedients d’ordres de neteja en el mateix període de temps, i ha posat 23 multes per incomplir-les per import de 300 euros cadascuna, tot i que es pot aplicar el descompte per pagar immediatament.

 

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha fet balanç dels treballs dins de la programació de neteja i manteniment de solars, zones pendents d’urbanitzar i abocadors incontrolats durant el primer semestre de 2021, que compten amb un pressupost de 999.115 euros per a tot l’any. Campillo ha assenyalat que “existix un nombre important de terrenys sense urbanitzar a la ciutat on es poden acumular residus i brutícia en general, i que s’han de mantindre”. “Des de l’Ajuntament netegem els que són propietat municipal o que tenen la consideració com a tals pel seu aprofitament públic”, ha afegit el vicealcalde. “Ara bé, els propietaris tenen l’obligació, per l’ordenança de neteja, de mantindre netes les seues parcel·les, de manera que si algun propietari no porta a terme les seues obligacions, li enviem ordres de neteja i, en cas de no complir-les, s’obrin actes d’infracció que es remeten al servici municipal de Procediment Sancionador”. Paral·lelament, “passem a netejar estos solars i, posteriorment, procedim a cobrar el rebut de les despeses”, el que es conec com a execució subsidiària. El consistori s’ha fet càrrec de forma subsidiària de la neteja de 30 d’estos solars privats, que tenen un cost mitjà de 789,10 euros.

D’altra banda, l’Ajuntament ha netejat 25 dels 32 abocadors incontrolats detectats a la ciutat i n’ha senyalitzat 19 amb el cartell d’abocador clausurat. La majoria dels punts no autoritzats on apareixen restes d’obres, electrodomèstics i altres objectes electrònics es localitzen als barris de Quatre Carreres i els Pobles del Sud als dos costats del riu Túria, junt a l’autovia V-30. S’han identificat gràcies a les denúncies del veïnat, les contractes de neteja i la inspecció del servici de Gestió de residus urbans i neteja de l’espai públic. El vicealcalde ha fet “una crida al civisme i la col·laboració”, ha remarcat “la prohibició absoluta de llançar residus a la via pública”, i ha recordat que el servici gratuït de recollida porta a porta a través del 010 o del web municipal, així com els ecoparcs mòbils municipals i de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus estan “a disposició de tot el món”.