S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme licita les obres de la superilla d'Orriols

Sandra Gómez: “Amb projectes com les obres del PAI Agustín Lara i la superilla d'Orriols, trebrallem per a regenerar esta zona i que els veïns i veïnes puguen gaudir d'un barri digne, accessible i inclusiu”

• Recreación del proyecto

28/10/2022

La Junta de Govern Local aprovarà el pròxim dilluns iniciar la licitació de les obres de la superilla d'Orriols, un projecte “que suposarà la conversió en zona de vianants d'al voltant de 8.700 metres quadrats al barri d'Orriols, i que resoldrà el problema d'accessibilitat que provoca el desnivell del carrer Arquitecte Rodríguez”, ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez. Tal com ha recordat, Gómez, el projecte de la superilla va ser seleccionat per a rebre fons europeus Next Generation, i serà finançat amb quasi 1.800.000 euros.
 

Sandra Gómez ha destacat que este projecte és “un exemple de les accions de transformació i recuperació urbanes que està desenvolupant la Regidoria i que han fet possible que València siga hui Capital Verd Europea 2024”.

La Junta de Govern Local aprovarà dilluns que ve iniciar la licitació de les obres de la supermanzana del barri d'Orriols, una iniciativa que consistix a agrupar un conjunt de diverses illes en els carrers interiors de les quals es reduix el trànsit al mínim, per tal de generar el màxim espai possible per als vianants.

La primera superilla del barri d'Orriols abasta tot l'àmbit inclòs entre els carrers Pare Viñas, Duc de Mandas, Sant Vicent de Paul i Reig Genovés, i integrarà tots els espais ja convertits en zona de vianants a l'entorn del nucli històric tradicional d'Orriols, així com el jardí de l'Ermita i el CEIP Bartolomé Cossio.

L'actuació suposarà la conversió en zona de vianants d'al voltant de 8.700 metres quadrats als carrers Agustín Lara, Pare Viñas, Arquitecte Rodríguez i Historiador Chabret. Amb això es crearà un espai continu per als vianants, i es generarà una malla de jardins i zones d'estada que connecten el jardí de l'Ermita amb la plaça de Gloria Fuertes.

La superilla d'Orriols resoldrà el greu problema d'accessibilitat que provoca el desnivell existent al carrer Arquitecte Rodríguez, per al quual es preveu crear talussos vegetals, rampes i escales, que permetran connectar els carrers d'Agustín Lara i Pare Viñas amb el nucli històric i el jardí. A més de la repavimentació d'estos quatre carrers, s'introduirà nou mobiliari urbà i enllumenat, així com nova vegetació mitjançant la construcció de talussos vegetats amb arbratge, parterres, jardineres, i xicotetes prades. S'estima que les obres de la superilla tindran un termini d'execució màxim de dotze mesos i una inversió total de més de 2.400.000 euros (IVA inclòs). Per a dur a terme l'actuació, el projecte ha sigut seleccionat per a rebre fons europeus Next Generation, i en concret serà finançat amb quasi 1.800.000 euros.

“Esta obra, al costat de la del PAI d'Agustin Lara, amb la qual ja s'ha derrocat l'històric tap urbanístic del ‘forat de la vergonya’, permetrà regenerar tota esta part del barri, a l'entorn del carrer Agustín Lara”, ha afirmat la vicealcaldessa i regidora, Sandra Gómez. “Una vegada acabades les dos obres, esta via urbana passarà de ser un carrer sense eixida per tots els costats, a ser una important connexió del nucli històric d'Orriols amb el barri de Torrefiel. Este nou eix, arbratge i amb vegetació, unirà la plaça de l'Ermita, el centre històric, els nous jardins de la superilla i del carrer Baeza, els nous habitatges d'Agustín Lara, i els jardins de Torrefiel i el Centre de Salut en l'avinguda de la Constitució”, ha afegit.

“Amb este projecte, Orriols veurà completat per fi el gran projecte de regeneració urbana que transformarà i revitalitzarà tota esta zona del barri. Esta actuació se suma a les obres en marxa del PAI Agustín Lara, que després de dècades d'abandó han posat fi a l'històric “forat de la vergonya”, convertint tot este àmbit en un entorn digne, amb noves zones verdes i habitatges, que portaran nova vida al barri”, ha conclòs Sandra

Recursos multimèdia

Sandra Gómez