S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament concedix la llicència per a rehabilitar l'edifici incendiat en Campanar

• L'alcaldesssa se'ha reunit amb els representants dels propietaris de l'edifici de Campanar

22/05/2025

  • L'alcaldessa s'ha reunit hui amb representants de la comunitat de propietaris i els ha anunciat que “esta concessió s'ha realitzat en un temps rècord, mes i mig abans del previst”
  • Catalá recorda que “l'objectiu municipal ha sigut sempre que les persones i famílies recuperen les seues llars al més prompte possible” i agraïx “la col·laboració”
  • El projecte contempla “recuperar l'estat original de les vivendes i inclou millors solucions d'evacuació i accessibilitat a espais comuns”. A més, “l'edifici serà més sostenible, segur i funcional”
  • La nova Ordenança de llicències establirà l'obligatorietat de presentar la sol·licitud d'este permís amb una fitxa per a poder intervindre en cas d'emergència

L'Ajuntament ja ha concedit la llicència per a la rehabilitació de l'edifici de Campanar afectat per l'incendi del 22 de febrer de 2024. El projecte i la concessió de la llicència per a realitzar les obres d'este immoble, que alberga 137 vivendes, “s'ha realitzat en temps rècord, gràcies a la col·laboració i al diàleg permanent de tècnics municipals i professionals de l'estudi d'arquitectura designat pels mateixos veïns i veïnes afectats, que també han dut a terme un seguiment periòdic i han col·laborat en tot el procés”.

Ho ha anunciat hui l'alcaldessa de València, María José Catalá, durant la reunió que ha mantingut este matí amb el president de APROICAM, l'associació que agrupa els propietaris de l'Incendi de Campanar, Enrique Salvador.

“La previsió i la petició dels veïns era tindre la llicència abans del 30 de juny i ens hem avançat mes i mig a eixe termini”, ha ressaltat l'alcaldessa, qui ha assegurat que “estes obres permetran recuperar la seguretat, salubritat, habitabilitat, accessibilitat i funcionalitat prèvies al sinistre, introduint millores en les condicions d'evacuació i seguretat en cas d'incendi”.

María José Catalá, que ha evocat “amb dolor” a les persones que van perdre la vida en este sinistre, ha agraït la col·laboració de totes les famílies afectades i ha reiterat que “l'objectiu municipal sempre ha sigut que totes recuperen les seues llars al més prompte possible”.

Amb les dades a la mà, l'alcaldessa ha explicat que l'Ajuntament ha concedit la llicència per a la rehabilitació de l'edifici, de 137 vivendes, 15 altures i tres plantes en subterrani, segons el projecte bàsic presentat el 26 de desembre de 2024.

“A partir d'ara els temps els marquen els propietaris. El següent pas és l'elaboració del projecte d'execució, la contractació de les obres i l'inici d'estes”, ha conclòs l'alcaldessa, qui ha aprofitat l'ocasió per a explicar que “l'Ajuntament de València és la primera administració que ha decidit que les sol·licituds de llicència d'obra han d'anar acompanyades d'una fitxa d'intervenció”.

“L'experiència en l'incendi de Campanar ens ha portat a ser la primera administració que, a l'hora de concedir una llicència, sol·licita una fitxa d'intervenció operativa, amb dades importants per a intervindre. I esta fitxa queda a la disposició del Cos de Bombers, perquè tinga clar les eixides d'emergència i evacuació i, si és necessari, puga intervindre amb major agilitat”. “La nova ordenança de llicències que es presentarà a l'octubre ja inclou este requisit, però ja hi ha un acord de la Junta de Govern Local que establix l'obligatorietat de presentar esta fitxa a l'hora de sol·licitar la llicència d'obra d'estos edificis”, ha detallat.

Elaboració del projecte d'execució, contractació d'obres i inici

Per part seua, el president d'APROICAM, Enrique Salvador, que ha mostrat la seua satisfacció per la “rapidesa i diligència de l'Ajuntament”, ha anunciat que la comunitat de propietaris vol iniciar les obres al juliol i que es duran a terme en 17 o 18 mesos, amb el que l'edifici pot estar rehabilitat a la fi de 2026 o principis de 2027”.

El projecte de rehabilitació de l'edifici de Campanar contempla recuperar l'estat original de les vivendes, tant en la seua localització, superfície, distribució i prestacions bàsiques. Si bé, per a l'adaptació, en la mesura que siga possible, a la normativa vigent en matèria de qualitat i disseny de les vivendes (DE-09), seran necessàries algunes adaptacions que podrien modificar lleugerament el producte original, com l'agregació de dos vivendes en una sola unitat en la planta sisena, que no incrementa les condicions d'ocupació ni el risc de l'edifici.

Així mateix, Catalá ha explicat que la intervenció “millorarà les solucions d'evacuació”, ja separarà les 2 escales de l'edifici amb un nou volum per a albergar l'escala 2 (originalment adjacents), per a evitar situacions de bloqueig de les dos alternatives en cas d'emergències.

L'edifici rehabilitat també adaptarà a les exigències vigents en matèria de sostenibilitat i estalvi energètic el seu envolupant i les solucions de façana. Es resoldran la producció d'aigua calenta sanitària mitjançant unitats interiors d'aerotèrmica i se secundarà amb una instal·lació fotovoltaica la producció d'electricitat d'origen renovable.

D'altra banda, el projecte contempla una millor accessibilitat als servicis comuns dels residents, principalment a la piscina i a la zona exterior urbanitzada, així com als espais bàsics interiors de les vivendes.

En general, “les obres dotaran a les plantes de la seguretat, salubritat, habitabilitat, accessibilitat i funcionalitat prèvies al sinistre”.

Recursos multimèdia

María José Catalá
María José Catalá
Enrique Salvador