Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament col·labora amb un projecte de restauració a la Marina per a la inserció laboral de persones amb discapacitat de la Fundació Asindown

El consistori facilita un local a l’entitat, prop de l’edifici Veles e Vents, que serà al mateix temps cafeteria i centre de formació i ocupació

• Les obres de l'espai de la Marina començaran en setembre i duraran sis mesos

26/07/2022

La Marina acollirà “La mare que va”: una cafeteria que serà al mateix temps un centre de formació i ocupació per a persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, que després podran treballar en l’establiment. L’Ajuntament ha facilitat a la fundació Asindown un local prop de l’edifici Veles e Vents per impulsar el projecte i aportarà 20.000 euros per cada any de vigència del conveni signat amb l’entitat. En setembre començaran les obres per adequar les instal·lacions, que duraran sis mesos. Els i les usuàries dels centres d’ocupació municipals s’incorporaran a la iniciativa.

 

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, acompanyada del gerent de la Fundació Asindown, Manuel Campos, ha presentat este matí en roda de premsa este “projecte pioner que permetrà trencar barreres”. Lozano l’ha qualificat “d’un pas més perquè la Marina continue construint-se com un espai d’oportunitats laborals i d’innovació, en este cas amb un element afegit, el valor social innegable que té el poder dinamitzar la contractació de persones amb discapacitat intel·lectual, un col·lectiu que té l’accés més difícil al món laboral”.

La cafeteria de “La mare que va” tindrà una superfície de 382 metres quadrats i comprén una part tancada i terrassa. Serà totalment envidrada, de manera que es podran vore les accions formatives per a la qualificació professional en cuina, sala i atenció al públic que es duran a terme. A més de servicis de restauració, l’establiment s’obrirà a la celebració d’esdeveniments, reunions i presentacions i, a més, hi haurà activitats culturals, com ara exposicions, concerts o monòlegs. L’Ajuntament arrenda el local a Asindowm per un preu de 310 euros mensuals durant deu anys, prorrogables altres cinc més. A més, consistori i fundació han firmat un conveni per quatre anys, prorrogables dos més, pel qual l’entitat rebrà 20.000 euros anuals en concepte de subvenció del projecte.

Per la seua part, Manuel Campos ha destacat “l’entorn de màxima visibilitat” on es troba el local. El gerent d’Asindowm ha manifestat així mateix que “l’objectiu últim és que la gent que vaja allí a dinar i a passar el dia veja com estos xics i xiques estan treballant i vulguen en la seua empresa gent amb discapacitat”, de manera que “no només donem oportunitats laborals en este espai, sinó que el món empresarial es fixe ens ells i elles per poder portar-se’ls a les seues empreses i formar part del seu equip”.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano
Manuel Campos