S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Policia Local reforçarà la seguretat este Nadal amb prop de 300 nous agents

• Campanya de seguretat per a les festes nadalenques

05/12/2022

Vora 300 nous policies locals reforçaran la seguretat a la ciutat de València durant les festes nadalenques. Un operatiu especial que a més de reforçar les mesures de seguretat en els actes tradicionals com la Nit de cap d'any i la cavalcada, augmenta els controls d'alcoholèmia i crea un operatiu per previndre la violència de gènere.
 

Un dels temes en els quals s'ha treballat amb especial atenció durant la Junta Local de Seguretat, que ha sigut presidida per l'alcalde de València, Joan Ribó, i en la qual han participat, entre altres, la Delegada del Govern, Pilar Bernabé i el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha sigut l'augment dels accidents de trànsit provocats pel consum d'alcohol al volant. Referent a això, i davant l'arribada dels sopars d'empresa prèvis a les festes, l'alcalde ha afirmat que “és molt greu ajuntar alcohol i conducció”, i ha afirmat que “qui no respecte este assumpte ha de saber que es pot trobar en qualsevol moment amb un control policial. No volem víctimes per culpa del consum d'alcohol al volant”. Segons ha indicat l'alcalde “a València es pot anar i tornar a qualsevol sopar o a qualsevol lloc sense necessitat d'utilitzar el vehicle privat”.

Per la seua banda el regidor de protecció Ciutadana ha posat l'accent en la recuperació d'unes festes “completament normals després de la pandèmia, amb actes com el de Nit de cap d'any que no es van fer l'any passat. Actes en tota la ciutat, no sols en el centre, com les cavalcades dels barris, que motiven l'augment dels efectius policials”. Cano ha recordat que els controls d'alcoholèmia “seran dinàmics, en funció de la informació que la Policia Local tinga de la concentració de persones”.

Així mateix, Pilar Bernabé ha ressaltat la creació per part de Policia Nacional de l'operatiu “Nadal i comerç segur”, per millorar la seguretat tant en els grans centres comercials com en el comerç de proximitat, a més de diferents dispositius per millorar la seguretat i la prevenció, amb especial atenció a les víctimes de violència de gènere, “un treball en el qual els Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat treballaran en col·laboració amb la Policia Local”.

Referent a les mitjanes de contra la violència de gènere, Ribó ha assenyalat que “la vigilància es realitzarà des de tots els àmbits, l'EMT, els punts violeta o la Policia Local”. Aarón Cano ha confirmat que en Nit de cap d'any “estarà actiu el furgó GAMA, així com el protocol de seguretat conjunt en el qual la Policia Local participa al costat del transport públic i l'hostaleria, per detectar i assistir de la millor manera a les víctimes”.

Per a finalitzar, l'alcalde ha fet una crida al respecte i al civisme als aficionats que dels diferents països i nacionalitats que “celebren la victòria o lamenten la derrota dels seus equips” després dels partits del mundial de futbol.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Aarón Cano