S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Casa Forestal del Saler viu una jornada de portes obertes

L’Ajuntament prepara activitats per a la celebració del Dia de la Devesa

• Les activitats se celebraran dissabte, 3 de juny, de 10:30 a 13:30 hores

01/06/2023

La Casa Forestal del Saler viurà una jornada de portes obertes el pròxim dissabte, 3 de juny, de 10:30 a 13:30 hores, amb motiu de la celebració del Dia de la Devesa. Entre les activitats hi ha xarrades i contacontes.
 

Així, a les 11 hores del matí, se celebrarà la xarrada “El corriol camanegre”. A les 12 hores hi haurà el contacontes “Jo vull criar a l’Albufera” i a les 12:30 hores se celebrarà una nova xarrada, que porta per nom “La importància de les dunes litorals”. Les activitats previstes són aptes per a tots els públics i s’hi pot arribar a la Casa Forestal en bicicleta o en les línies 24 i 25 de l’Empresa Municipal de Transports (EMT). L’entrada a la Casa Forestal del Saler es realitzarà pel passeig de Francisco Lozano.

La Casa Forestal del Saler ha patit una rehabilitació i condicionament integral per recuperar i mantindre el seu valor patrimonial i convertir-la en un espai sociocultural i un centre d’interpretació del bosc de la Devesa. La rehabilitació, valorada en 549.772 euros, ha permés adaptar la il·luminació, la climatització, la fusteria, els accessos, el porxo, l’aparcament, les entrades a l’edifici i les zones d’ús públic de l’entorn. També s’ha incorporat enllumenat led i paviment de formigó en les àrees de pas de vianants.

Igualment s’han eliminat les barreres arquitectòniques i s’han recuperat elements de valor patrimonial, com ara una ceràmica en la planta baixa, que representa la llegenda de la serp Sanxa i el pastor, que va ser immortalitzada per Blasco Ibáñez en la novel·la Cañas y barro. La Casa Forestal del Saler va ser construïda en 1920, restaurada integralment en 1957 i rehabilitada estructuralment a final de la dècada dels noranta.

Per a més informació sobre les activitats previstes amb motiu del Dia de la Devesa, podeu escriure un correu electrònic a l’adreça visitas@tancatdelapipa.net.