S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament reclama a l’Estat 15 milions d’euros per la sentència del Constitucional que anul·là part de la llei de plusvàlues

El període mitjà de pagament a proveïdors del mes d’octubre se situa en 29’74 dies

• Oficina de Gestió Tributària Integral de l'Ajuntament de València

18/11/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat reclamar a l’Estat el dany patrimonial patit per l’Ajuntament de València per la sentència del Tribunal Constitucional que va declarar nuls alguns articles de la llei de plusvàlues municipals. L’Ajuntament ha rebut fins al moment 16.696 reclamacions ciutadanes i valora provisionalment el perjuí econòmic en uns 15 milions d’euros. El regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, qui ha comparegut en acabar la Junta acompanyat del vicealcalde, Sergi Campillo, ha manifestat que “quan una administració local té un perjuí per un problema normatiu que no és causat pels ajuntaments, està previst que l’Administració General de l’Estat compense esta pèrdua d’ingressos perquè forma part del finançament ordinari que tenim per poder prestar els nostres servicis públics i correspon que els ajuntaments recuperem estos diners”.
 

Sanjuán ha explicat que “l’Ajuntament obri esta via per assegurar que manté totes les línies per recuperar estos diners i esperem que la solució no haja de ser als tribunals sinó per via de transferències”. El regidor ha avançat que “podem certificar ja més de 15 milions d’euros de perjuí per a l’Ajuntament de València. Hem rebut 16.696 reclamacions d’esta índole i no tots els expedients estan resolts”.

Per a Sanjuán, “ha estat una pèrdua de recursos però també una càrrega de gestió molt important tramitar estos 16.000 expedients addicionals. Este ajuntament ha hagut de reforçar el personal destinat a la resolució d’este tipus de tasques i ha hagut de fer algun contracte d’assistència, que també inclourem en la reclamació”. 

Període mitjà de pagament a proveïdors

El govern municipal ha donat el vistiplau a la publicació de les dades del període mitjà de pagament a proveïdors d’octubre de 2022 i que puja a 29’74 dies. Borja Sanjuán ha valorat positivament esta dada “ja que ens torna a situar, després de tots els canvis del sistema de comptabilitat de l’Ajuntament, per sota dels 30 dies i ens col·loca entre les administracions que més ràpid paga les factures als seus proveïdors”. En este sentit, l’Ajuntament ha abonat este mes d’octubre 227’78 milions d’euros del capítol II i capítol VI del pressupost.

Per últim, l’equip de govern ha donat el vistiplau al conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació “Plan Internacional España” per desenvolupar el projecte de la xarxa estatal de ciutats segures. L’objectiu del conveni és construir ciutats segures, responsables i inclusives per als xiquets, xiquetes i joves a partir de les seues propostes. Així, l’Ajuntament col·laborarà amb la fundació en les tasques de difusió de les seues activitats i cedirà espais de la Regidoria de Joventut per a l’elaboració de tallers i xarrades.

La Fundació “Plan Internacional España” és una organització internacional de desenvolupament humanitari sense ànim de lucre que vol millorar les condicions de vida de xiquets i xiquetes dels països on treballa.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán