S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament recupera 1.435 metres quadrats per a dotacions públiques a Torrefiel

La Junta de Govern acorda protegir l’antic depòsit d’aigua al costat del pont de les Flors com a bé de rellevància local

• Solar que s'expropiarà a Torrefiel

27/01/2023

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres l’expropiació d’una parcel·la al carrer d’Ángel García Cardona, a Torrefiel, que permetrà recuperar 1.435 metres quadrats i una altura màxima de sis plantes per a dotacions públiques, i impulsar així el model de ciutat dels 15 minuts, segons ha explicat el regidor de l’Àrea de de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán. L’òrgan col·legiat també ha acordat protegir l’antic depòsit d’aigua al costat del pont de les Flors com a bé de rellevància local.
 

El regidor Borja Sanjuán, acompanyat del vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, ha donat compte d’estos assumptes en la roda de premsa posterior a la reunió de la Junta de Govern. En relació al solar del districte de Rascanya, l’edil ha indicat que, a més de complementar el mapa dotacional del barri, es resoldrà el tap urbanístic existent que impedix crear itineraris per a vianants, i contribuirà a assolir el model dels 15 minuts “que estan intentant implantar quasi totes les ciutats”.

L’expropiació, tal com ha recordat el regidor, se suma a altres, com ara l’anunciada recentment a l’Illa Perduda i Ciutat Jardí per a la construcció del nou centre de salut, o la que s’ha completat als Orriols amb l’alqueria d’Albors. Tot això, amb l’objectiu que el veïnat accedisca a “les dotacions en un espai de proximitat, és a dir, poder anar caminant al centre de salut, a les instal·lacions esportives, al centre d’ocupació i els llocs on t’hages de relacionar amb l’administració pública en els usos del dia a dia”.

Altre de les qüestions que ha tractat l’òrgan col·legiat del govern executiu municipal ha estat la resolució favorable de l’avaluació per incorporar l’antic depòsit d’aigua localitzat junt al pont de les Flors al Catàleg de béns i espais protegits com a bé de rellevància local. Es tracta d’una infraestructura construïda en 1927, quan la ciutat es proveïa d’este tipus d’instal·lacions per a l’abastiment d’aigua, i és l’única d’esta tipologia que queda a València.

L’antic depòsit es troba en “un estat de conservació òptim”, ha manifestat Sanjuán, i allò que es pretén és que “es mantinga com a memòria urbana, com a espai etnològic d’interés local”.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán