Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El nou contracte de jardineria augmenta el seu pressupost en un 28%

Hui s'ha publicat en el B.O.E la licitació del Projecte de regeneració de les platges de El Saler i La Garrofera, per un import que s’acosta als de 25 milions d'euros.

• Poda ficus monumental de la Glorieta

29/07/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat hui l'adjudicació del nou contracte de manteniment i neteja dels espais enjardinats, així com de l'arbratge viari de la ciutat per als pròxims quatre anys, per un import de 20.037.238,40 € milions d'euros, el que suposa un augment del 28% respecte a l'any 2015, que era de 14,5 milions d'euros. El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, qui ha comparegut acompanyat del regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que “heretem de l'anterior govern una contracta molt minvada, va ser l'últim contracte que va signar l'anterior govern i que, per exemple, va eliminar la contracta específica de poda, que ara recuperem. El creixement significatiu de les zones enjardinades a la ciutat des de 2015 feia imprescindible dedicar més recursos”.

 

Es tracta d'un contracte molt important que multiplica els recursos destinats al manteniment dels tres milions de zones verdes de la ciutat, i suposarà un augment del 20% del personal dedicat a estes labors. El contracte es dividix en quatre lots, adjudicant a FCC el manteniment dels jardins del sud, a SAV els del nord i a Centre Verd l'arbratge de les xarxa viària. E lot 4, que s'havia separat de la resta per a adjudicar-lo a un centre especial d'inserció, en el qual estan inclosos el manteniment del jardí de la Rambleta i el jardí central del Campus de Tarongers, s'ha adjudicat a la Companyia Especial d'Ocupació i Integració.

Rèquiem in power

Hui s'ha aprovat la licitació per a la instal·lació de 7.000 plaques solars en els cinc cementeris de la ciutat per un import de més de 4 milions d'euros. La licitació, que s'ha dut a terme per un procediment obert amb totes les garanties, està dividida en cinc lots; el primer de 94.000 euros correspon al Cementeri del Grau; el segon, de 195.000 euros al de Benimamet; el tercer, de 373.000 euros al de Campanar; el quart, de 894.000 euros al del Cabanyal i el cinqué, de 2,5 milions d'euros, al Cementeri General.

El regidor d'Ecologia Urbana ha afirmat la voluntat de “impulsar València com la ciutat del dret a l'energia, davant la pujada dels preus de la llum que hem viscut durant l'últim any”, i ha destacat que esta actuació “contribuirà a aconseguir el compromís de convertir-se en ciutat neutra en carboni per a l'any 2030, ja que es tracta del major projecte d'introducció d'energia solar de la ciutat, i un exemple per a la resta de ciutats espanyoles”.

Restauració de les platges del Saler i La Garrofera

Hui s'ha publicat en el B.O.E la licitació del Projecte de regeneració de les platges del Saler i la Garrofera, per un import que s’acosta als 25 milions d'euros. El regidor d'Ecologia Urbana ha expressat la seua satisfacció per l'aprovació d'un projecte important per a la ciutat “en el qual s'ha treballat durant molt de temps des del servici de Devesa Albufera, col·laborant de manera estreta amb la Direcció General de Costa”

“Esta actuació tractarà de retornar estes platges, que durant els últims anys han patit greument l'erosió, a l'estat en el qual es trobaven fa 40 anys”, ha afirmat Campillo.

Jardí carrer d’Ador

Un altre dels projectes aprovats en el dia de hui ha sigut l'enjardinament d'un descampat de 8.000m2 situat al carrer d’Ador a Castellar-L’Oliveral, per un import pròxim als 1,5 milions d'euros . Serà el jardí més gran d'esta població i ha sigut dissenyat de forma participada amb el veïnat de la zona i les entitats veïnals que el van proposar. El projecte va ser acordat i votat pel veïnat en els pressupostos participatius DecidimVLC.

Energia undimotriu

Per últim, la JGL ha adjudicat el contracte per a la generació d'energia elèctrica a partir de les ones de mar a la UTE Proemisa SL- Rotarywave, per un import de 480.000 euros. Es tracta d'un projecte investigador innovador cofinançat al 50% per l'Ajuntament i la Unió Europea que es situarà en el conegut com a martell de la Marina, en la zona nord del port de València, on la força de les ones resulta més favorable

Recursos multimèdia

Sergi Campillo