S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València rep vora dos milions d’euros dels fons Next Generation per a comerç i mercats municipals

Algunes de les intervencions ja s’han completat com les obres de la coberta del Mercat del Torrefiel o les millores de climatització dels mercats de Jerusalem, Jesús i Natzaret

• Recreació virtual del mercat de Castellar-l'Oliveral, les obres del qual ja estan en marxa

27/01/2023

La Unió Europea ha concedit a l’Ajuntament de València 1.992.636,80 euros per a 12 projectes de comerç urbà i mercats municipals. La Junta de Govern ha aprovat acceptar hui la subvenció europea. Alguns dels projectes subvencionats es troben ja acabats i d’altres estan en fase d’execució. El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, qui ha comparegut en acabar la Junta de Govern acompanyat del regidor Borja Sanjuán, ha explicat que “este govern continua mostrant la seua gran capacitat per a captar fons europeus, com ja ha passat en d’altres convocatòries, com les de mobilitat sostenible”.
 

El vicealcalde ha valorat com a “grandíssima deslleialtat i manca d’elegància” les crítiques de la portaveu del Partit Popular, María José Català, a la no obtenció d’algunes ajudes dels fons Next Generation. Sergi Campillo considera que “és també una obligació de l’oposició contribuir al benestar de la població i arrimar el muscle per tal que esta ciutat obtinga fons europeus”. Segons Campillo, “les convocatòries de fons europeus són en règim de concurrència competitiva i no sempre s’obtenen. És inevitable. Pensar que et presentes i sempre guanyes és no estar en la realitat”.

En concret, amb el programa subvencionat pels fons europeus, Europa paga el 80% del cost total del projecte, que ascendix a 2.490.796 euros, i que forma part de les actuacions de suport als mercats, zones urbanes comercials, comerç no sedentari i canals curts de comercialització. De les 12 actuacions, moltes ja s'han completat, com les obres de la coberta del Mercat de Torrefiel, o les millores en climatització als mercats de Jerusalem, Jesús i Natzaret. D’altres estan desenvolupant-se en estos moments, com ara l'inici de les obres del mercat de la plaça de la Figuereta, a Castellar-l’Oliveral. També s’han subvencionat projectes com les taquilles refrigerades als mercats de Rojas Clemente i Torrefiel, l’equipament de quatre parades al mercat del Grau, la renovació del mercat d’Algirós o la instal·lació de plaques fotovoltaiques al mateix mercats d’Algirós i als de Russafa, Benicalap, Jesús i Torrefiel. La resta de les ajudes concedides van dirigides a projectes de digitalització dels canals comercials, instal·lacions de wifi i punts de recàrrega de vehicles elèctrics i programes de formació en matèria comunicativa, de gestió de residus i de manipulació d’aliments.

Acadèmia Valenciana de la Llengua

D’altra banda, l’Ajuntament de València ha aprovat un conveni amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a quatre anys. El conveni, que es podrà prorrogar per quatre anys més i que no té cap cost per al consistori, permetrà que les dos institucions aborden projectes conjunts per promoure l’ús i el foment de la nostra llengua a la ciutat.

El Gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de València, dependent de la Regidoria de Gestió de Recursos, ha implantat en els últims anys moltes iniciatives en matèria de llengua, entre les quals la campanya del voluntariat del valencià, les llistes de música en valencià en les distintes plataformes i canals musicals i les ajudes al xicotet comerç per al foment de l’ús de la llengua.
 

 

 

 

 

Recursos multimèdia

Sergi Campillo