S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València acollirà la VIII edició del programa ‘Technovation Girls’ per a fomentar l'emprenedoria tecnològica en les xiquetes

• Technovation Girls té l'objectiu principal de fomentar la innovació i les vocacions *STEM, especialment en xiquetes

09/05/2025

  • La Junta de Govern aprova la concessió d'una subvenció de 15.000 euros per al desenrotllament de les activitats durant 2025
  • Més de 2.500 xiquetes ja han participat en este programa des de la seua arribada a la Comunitat Valenciana en 2018

La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat autoritzar la Fundació de la Comunitat Valenciana per a la Promoció Estratègica, el Desenrotllament i la Innovació Urbana concedir una subvenció de 15.000 euros a l'empresa Talent Growth Managament, Business & People, OE (TGMbp OE). Esta ajuda, que s'atorga a través de la firma d'un conveni de col·laboració, té per objecte el desenrotllament a València de la VIII edició del programa d'innovació oberta (STEM) “Technovation Girls Comunitat Valenciana”.

Technovation Girls és un concurs d'emprenedoria tecnològica per a xiquetes de nivell internacional, l'objectiu principal del qual és fomentar la innovació i les vocacions STEM, especialment en xiquetes, per a abordar la falta de professionals dones en estos sectors. Pertany a l'associació americana sense ànim de lucre “Technovation” i està secundat per organitzacions com l'Institut de Massachusetts i Google. Es tracta d'un programa que va sorgir en 2008 i les seues principals línies d'actuació se centren en la tecnologia, l'emprenedoria i la comunicació.

En 2025 se celebra la seua 18a edició i la 8a organitzada per l'entitat Talent Growth Managament, Business & People, OE (TGMbp OE), a la Comunitat Valenciana, on ja més de 2.500 xiquetes han participat en el programa.

Esta subvenció està destinada a la realització de les activitats necessàries per a la correcta execució de ‘Technovation Girls’ en la seua edició 2025. En concret, es contempla l'organització i gestió d'esdeveniments de difusió en les instal·lacions de València Innovation Capital; la definició de reptes socials o de ciutat que determinen per a enguany; la busca, gestió i formació de mentors que acompanyen les sessions formatives de l'ambaixada regional; i el suport específic a mentors i equips en l'àrea tecnològica per part de professionals.

També es preveu la disponibilitat de professionals per a ajudar als equips en estudis de mercat i millora dels projectes; publitramesa mensual amb informació d'accions i valors afegits per als equips; difusió constant en xarxes i mitjans de comunicació; organització i gestió de l'esdeveniment final, que inclou una fira de projectes, selecció del jurat i aules d'avaluació; acte institucional de lliurament de premis i entre ells els Premis València Innovation Capital – Reptes Dana per al 2025.

La subvenció concedida serà compatible amb qualssevol altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat sempre que la suma de les aportacions rebudes no supere el cost total de l'activitat subvencionada.

Repte solucions dana

Des de 2010 més de 34.000 xiquetes de més de 100 països han participat en Technovation Girls amb la creació d'aplicacions per a resoldre problemes comunitaris. En esta ocasió l'Ajuntament de València i València Innovation Capital col·laboren posant a la disposició del programa el repte de buscar solucions a la dana del passat 29 d'octubre de 2024.

Així, es reconeixeran els projectes que millors solucions aporten i perquè resulte més fàcil s'ha dividit el repte en quatre àrees com són: Mobilitat (Com podem moure'ns per la ciutat després de la dana?); Salut i Benestar (Com podem ajudar les persones a sentir-se millor, a accedir a metges o trobar suport emocional?); Xiquets i Majors (Com podem assegurar-nos que estan segurs, ben cuidats i puguen continuar aprenent i divertint-se?); i Aprenentatge (Idees per a ensenyar a la gent a protegir-se, estar millor preparats en el futur i ajudar als altres).

El concurs desafia a jóvens d'entre 8 i 18 anys a crear una aplicació mòbil o un dispositiu d'intel·ligència artificial que solvent un problema social que done solucions als habitants de municipis afectats per la riuada, realitzar l'estudi de mercat corresponent, el pla de màrqueting, el business pla i presentar-ho davant un jurat.

Els i les estudiants aprenen a codificar, a construir una app i a descobrir com comercialitzar-la amb el suport d'una persona mentora, i envien allò que construïxen a la competició mundial.

Calendari

El programa discorre d'entre octubre i setembre de cada any. Durant els mesos d'octubre a desembre de 2024 es va procedir a la difusió del programa per a captar participants; el gener de 2025 es va llançar el programa i de febrer a abril s'ha dut a terme la formació de grups de treball, selecció de reptes i desenrotllament d'aplicacions amb suport de mentors.

En este mes es finalitzaran les propostes i la seua presentació i dissabte que ve, 31 de maig, se celebrarà la gal·la final regional a la Universitat Politècnica de València amb el lliurament de premis.

A més, durant els mesos de juny a juliol es presentaran les candidatures als premis nacionals i internacionals i al setembre es tancarà l'anualitat, especialment si hi ha equip guanyador internacional. Per a més informació, es pot consultar la web del programa www.technovation.tgmbp.com.