S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament obté 225.000 euros mensuals d’interessos pel saldo positiu de tresoreria

El consistori té actualment 290 milions d’euros als bancs

• El contracte d'este mes s'ha adjudicat a l'entitat Cajamar

03/11/2022

L’Ajuntament de València ha adjudicat a l’entitat bancària Cajamar per al mes de novembre el contracte per obtindre interessos del saldo positiu de tresoreria del que disposa el consistori. El contracte amb Cajamar, a un tipus d’interés de l’1%, reportarà uns interessos de 225.000 euros durant este mes de novembre. El regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que “açò és un rendiment de la millor gestió econòmica i financera i el que fem com a ajuntament, en comptes de quedar-nos parats, és aprofitar els aspectes positius que pot tindre la conjunció de ser un consistori solvent i que hi haja uns tipus d’interés creixents”.
 

Sanjuán ha afirmat que “l’hem adjudicat per al mes de novembre a l’entitat Cajamar a un tipus d’interés de l’1% i este ajuntament té de mitjana uns 225 milions d’euros al banc. Això vol dir que anem a obtindre cada mes sobre 225.000 euros en interessos i, per al pressupost de l’any que ve, anem a tindre, sense pujar ni un euro els impostos, 2’7 milions d’euros més per pagar servicis públics”.

El regidor d’Hisenda ha afegit que “anirem licitant mes a mes el contracte fins que fem l’adjudicació definitiva del nou contracte de servicis bancaris de l’Ajuntament per tal que ens reporte un interés pels diners de tots els valencians en comptes de tindre els diners parats als bancs sense que generen cap tipus d’ingrés”.

El responsable d’Hisenda ha informat que l’Ajuntament de València disposa en estos moments de 290 milions d’euros de saldo de tresoreria amb un saldo mitjà de 225 milions d’euros. A més, per a l’edil, “estem invertint quatre vegades més que l’anterior govern i, mentrestant, estem generant recursos”. En este sentit, Sanjuán ha explicat que “hem passat de ser un ajuntament que havia de decidir a qui pagava a ser un ajuntament solvent. Tenim diners en el banc i els bancs ens retribuïxen per això”.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán