Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El museu de les Drassanes acollirà les obres seleccionades en la III Biennal Maria Isabel Comenge

A este certamen de pintura, amb un dels premis més ben dotats econòmicament, només podran presentar-se pintors nascuts o residents en la Comunitat Valenciana

• Les obres seleccionades en esta tercera Biennal podran contemplar-se en les Drassanes

05/07/2022

S'han publicat les bases de la III Biennal Maria Isabel Comenge, dotada amb 22.000 euros, i que un any més compta amb el suport de la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals. Les obres seleccionades participaran en una gran exposició en les Drassanes a final d'any.

 

Glòria Tello, regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, ha ressaltat la importància del certamen “un dels premis d'art més importants del territori valencià”. Després de la selecció de les obres que formaran part de l'exposició en les Drassanes, es constituirà un jurat “per a seleccionar les dos obres guanyadores que la Fundació Juan José Castellano Comenge adquirirà per a la seua col·lecció i aconseguir així un dels seus principals objectius: promoure i difondre l'art de la nostra terra”, ha explicat Tello.

Per part seua, Juan José Castellano Comenge, ha assenyalat respecte a les futures edicions d'esta biennal que “esperem poder exposar la pròxima en la nostra nova seu de la plaça de l'Autor, que albergarà el nostre museu i seu de la fundació i que comptarà amb una de les col·leccions més importants de pintura valenciana dels segles XX i XXI. Sabem que és important per a València i que comptem amb el suport del consistori”.

La II Biennal va tindre lloc l'any de la pandèmia. Es van presentar prop d'un centenar d'artistes valencians i es van seleccionar 29 obres que també van estar exposades en les Drassanes. Alex Marco amb la seua obra Paisatge de Port Vallarta va aconseguir el primer premi de la II Biennal Mª Isabel Comenge dotat amb 15.000 euros. L'obra Flexia X de Toño Barreiro va aconseguir el Segon Premi, de 7.000 euros. Nico Munuera, Carolina Ferrer i Volkan Diyaroglu, van obtindre els tres accesits.

Les pròximes biennals tindran lloc en el futur Museu Fundació Juan José Castellano Comenge, en la plaça de l'Autor, 4 de València. Les bases de la convocatòria poden consultar-se en la web https://fundacionjjcc.com/