S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Banda Municipal de València ret homenatge Nino Bravo en el 50 aniversari de la seua mort

El DOGV publica hui la declaració de 2023 com a any Nino Bravo

• Escultura de Nino Bravo, al carrer de Lleida

07/02/2023

La Banda Simfònica Municipal de València retrà homenatge el cantant Nino Bravo en el 50 aniversari de la seua mort i amb motiu de la declaració de l’any 2023 com a any Nino Bravo, que hui publica el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV). El concert se celebrarà el pròxim dimarts, 14 de febrer, a les 19:30 hores, al Teatre Principal i sota la direcció d’Iñaki Urkizu. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha afirmat que el concert “està destinat a totes aquelles persones que vulguen recordar aquell cantant tan simbòlic que, malauradament, ens va deixar massa prompte”.
 

La regidora ha declarat que “quan es complixen 50 anys de la desaparició de Nino Bravo, des de la Banda Simfònica Municipal de València, i amb la col·laboració de la cadena SER i del Teatre Principal, hem volgut dur a terme un concert molt especial que se celebrarà el pròxim dia 14 de febrer, dia dels enamorats, i que serà gratuït per a totes les persones que ens vulguen acompanyar”.

En el concert també actuaran Felipe Garpe, Sheila García i Eva Ferri, filla de Nino Bravo, que interpretaran les peces més conegudes del cantant d’Aielo de Malferit. Així, el públic podrà escoltar les cançons “Como Todos” i “Te quiero, te quiero” de Manuel Alejandro; “Mis noches sin ti” de Demetrio Ortiz; “Nuestro hogar será el mundo”, “Amanecer”, “América, América” i “Un beso y una flor” de Pablo Herrero i José Luis Armenteros; “Cartas Amarillas” de Juan Carlos Calderón; “Noelia” i “Mi Tierra” d’Augusto Algueró; “Elisabeth” de R. Arcusa & M. de la Calva i “Vivir” del mateix Nino Bravo.

Els arranjaments per a banda simfònica de totes les cançons són del director convidat d’este concert, Iñaki Urkizu, qui ja va col·laborar amb els espectacles musicals “Recordant Nino Bravo” i “El baúl de los 70” per al cantant Serafín Zubiri, entre d’altres, i que ha dirigit la Banda de Música de l'Ertzaintza des de l'any 1998.

El concert és gratuït però les localitats són limitades fins a completar aforament. Es podran aconseguir les entrades a partir de demà, dimecres dia 8, a partir de les 12 hores, mitjançant el web de la Banda Municipal de València.

D’altra banda, la Banda Simfònica Municipal actuarà demà dimecres, 8 de febrer, a l’Espai Cultural de la Rambleta sota la direcció del director convidat Luis Orduña. La Banda interpretarà les obres “Música y vinos” de Manuel Morales; “Poema Gasteiztarra” de Josep Vicent Egea; “The open window” de Raquel Sánchez i “Give us this day” de David Maslanka.

Recursos multimèdia

Gloria Tello