S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Casa Museu Blasco Ibáñez rep 100.000 euros de l’herència de la neta de l’escriptor

L’alcalde assegura que “l’objectiu és fer perviure i intensificar la cura del llegat de l’escriptor”

• El pròxim dissabte es complixen 95 anys de la mort de l'escriptor

24/01/2023

La neta de Vicente Blasco Ibáñez, Gloria Llorca Blasco-Ibáñez, que va faltar el passat estiu, ha donat a la Casa Museu Blasco Ibáñez el romanent dels béns del seu cabal hereditari, que els operadors jurídics valoren en 100.000 euros, aproximadament. Els advocats han comunicat a l’Ajuntament de València l’última voluntat de Gloria Llorca una vegada llegida l’herència, realitzada la partició i restats els llegats realitzats en favor de familiars. L’alcalde, Joan Ribó, ha afirmat que “és una donació que dedicarem en la seua integritat al Museu de Blasco Ibáñez, a la seua casa, amb l’objectiu de fer perviure i intensificar la cura de tot el seu llegat”.
 

Joan Ribó, que ha agraït a la neta de l’escriptor esta donació per mitjà de la seua herència, ha assegurat que “el llegat de Blasco Ibáñez és fonamental per a esta ciutat i tots i totes el recordem com una persona clau en els segles XIX i XX de la ciutat de València”.

Per la seua banda, la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha explicat que “haver estat coneixedors que l’última voluntat de Gloria Llorca Blasco-Ibáñez, la neta de Blasco Ibáñez, ha deixat en herència gran part dels seus béns a la Casa Museu de l’escriptor, ens ompli de satisfacció i no només per la quantia econòmica sinó també perquè entenem que és un reconeixement a la tasca que venim fent en favor de la figura de Blasco Ibáñez, de la Casa Museu i de la cultura en general”. Per a la regidora, “estem agraïts i contents i, evidentment, satisfets del reconeixement per tot el treball que, des del govern de Joan Ribó, venim fent a favor de la figura de Blasco Ibáñez, de Benlliure i de tantes i tantes figures internacionals valencianes”.

L’herència de Gloria Llorca Blasco-Ibáñez

L’última voluntat de Gloria Llorca, expressada per mitjà del seu testament, inclou l’obligació expressa i específica de destinar els diners en el xalet on va viure l’escriptor, un edifici de propietat municipal i que gestiona la Regidoria de Recursos Culturals.

La Casa Museu Blasco Ibáñez, situada al barri de la Malva-rosa, reunix un fons important i valuós sobre l’escriptor i periodista valencià i que, l’any 2022, va rebre unes 10.000 visites anuals. A més, l’Ajuntament té un conveni de col·laboració amb la Fundació Centre d’Estudis Vicente Blasco Ibáñez pel qual garantix una xifra mínima de 50.000 euros anuals de diners públics en inversions en este museu municipal.

La donació hereditària realitzada per Gloria Llorca Blasco-Ibáñez coincidix amb l’aniversari de la mort de l’escriptor, el 28 de gener de 1928. De fet, este dissabte, 28 de gener, hi ha previst un acte d’homenatge a Blasco Ibáñez al Cementeri General de València, on està soterrat, coincidint amb el 95 aniversari de la seua mort. A l’acte està previst que hi assistisca l’alcalde, Joan Ribó, i diversos regidors i regidores de l’Ajuntament de València. Com tots els anys, el consistori dipositarà flors i una corona de llorer davant la làpida on descansa l’escriptor.

Recursos multimèdia

Joan Ribó
Glòria Tello