S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València duplica el nombre de fonts d'aigua potable i refrigerada instal·lades a la ciutat

A partir de setembre l'Ajuntament n'habilitarà 21 de noves, i al desembre València en comptarà amb un total de 46

• L'Ajuntament instal·larà, a partir de setembre, 21 noves fonts d'aigua potable i refrigerada

10/07/2023

L'Ajuntament instal·larà, a partir de setembre, 21 noves fonts d'aigua potable, filtrada i refrigerada, que se sumaren a les 25 habilitades en diferents punts de la ciutat. L'ampliació d'este servici, impulsat amb la col·laboració de la Fundació Global Ommiun per a fomentar el consum d'aigua de l'aixeta i promoure que la ciutadania reòmpliga gratuïtament les seues botelles d'ús personal al carrer, facilitarà, per exemple, el consum d'aigua aconsellat pel protocol municipal en cas d'una onada de calor com la que viu la ciutat estos dies. València disposarà, abans de finalitzar l'any, de 46 fonts d'este tipus que també afavorixen la reducció d'ús de plàstics.
 

Els anomenats Punts de Subministrament d'Aigua Declorada i Temperada per a Reompliment de Botelles d'Ús Personal (PUSDAR) es troben distribuïts per diferents barris i districtes de la ciutat. Quatre d'ells, habilitats en plaça de l’Ajuntament, en el passeig Marítim, en l'antic llit del riu Túria i als Jardins de Vivers, estan en funcionament des de l'any 2020. I actualment, l'Ajuntament treballa per a concretar l'ampliació de la xarxa i situar les noves fonts, amb les quals es duplica el nombre de les existents.

El regidor responsable del Cicle Integral de l'Aigua, Carlos Mundina, ha indicat que, amb este increment de punts d'aigua potable i refrigerada l'Ajuntament, “vol millorar la gestió d'este recurs hídric i posar al servici de la ciutadania un major número d'estes instal·lacions que dispensen aigua freda o temperada, regulada en funció de les necessitats de l'època de l'any”.

Recursos multimèdia

Carlos Mundina