S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València explica en Grenoble el seu model de ciutat basat en la transició verda i la recuperació d'espai públic per a les persones

El vicealcalde Sergi Campillo participa en el fòrum “Ciutats en transició” organitzat per la ciutat francesa, on es triarà el 27 d'octubre a la Capital Verda Europa de 2024

• Parc de Capçalera

15/09/2022

El vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha defensat hui en la ciutat francesa de Grenoble el model de ciutat de València basat en la transició verda i la recuperació d'espai públic per a les persones, en una ponència celebrada en el marc del fòrum “Ciutats en transició” organitzat per l'urbs gal·la. El pròxim 27 d'octubre Grenoble serà escenari de l'elecció de la Capital Verda Europea 2024, guardó al qual aspira la ciutat de València junt amb la italiana Càller.

 

El vicealcalde Sergi Campillo ha considerat que era “molt important” per a València acceptar la invitació del fòrum “Ciutats en transició” organitzat per Grenoble, Ciutat Verda Europa 2022, “perquè en este mateix escenari es decidirà el pròxim 27 d'octubre quina serà la ciutat que reba este importantíssim guardó en 2024, per tant, era una ocasió immillorable de defensar el model de ciutat de València”.

El també regidor d'Ecologia Urbana ha explicat com València encetà en 2015 un procés de recuperació de l'espai públic “amb els exemples de les places principals, com la de l'Ajuntament, la Reina, Bruges, Mercat o Sant Agustí, però també als barris, com la superilla d'Orriols”. Sergi Campillo ha destacat el gran projecte transformador que escomés ara València “amb el futur corredor verd sud, la gran obra que transformarà la ciutat en les pròximes dècades i que per fi, després de més de 170 anys, alliberar a València d'eixa platja de vies i recuperar la connexió dels barris del sud”.

Però Campillo també ha volgut fer una mirada cap al passat perquè “hem volgut incidir que la València actual no és fruit d'ara, sinó també de la mobilització ciutadana en les acaballes del franquisme que va aconseguir una ciutat més verda, convertint l'antic llit del Túria en un gran pulmó verd per a la ciutat en lloc de tindre una autovia”. “Així, fa 50 anys València ja començà la seua transició cap a una ciutat verda perquè la seua ciutadania ja estava compromesa”, ha recordat.

Junt amb el vicealcalde de València, també han estat representades les ciutats d'Elbasen (Albània), Tours (França), Quelimane (Moçambic), Lahti (Finlàndia, Capital Verda Europea 2023) i Chisinau (Moldàvia).

El programa de la participació del vicealcalde Sergi Campillo en Grenoble s’ha completat amb la visita a l'exposició "Grenoble, back to the future”, una passejada a peu per Grenoble i, per últim, visita a la fortalesa Fort de La Bastille de la ciutat francesa.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo